Maskeli mücadele

Maskeli mücadele

...Evet, iktidar FETÖ'den rahatsız, onu olabildiğince yok etmeye çalışıyor. Ama FETÖ'cü olmayan muhalefetten de bir o kadar rahatsız. Hatta ikincisinden daha da rahatsız...

Cumhuriyet'e, Sözcü'ye de yapılan operasyonların ve genelde iktidar yanlısı olmayan basına yapılan baskının sebebi bu... "FETÖ ile mücadele" işin kamuflajı...

Geçmişte de aynı şeyi yapmışlar... Darbecileri tasfiye ediyoruz bahanesiyle asıl hedefleri olan Kemalist kadroları tasfiye etmişler... "Kumpas" ve "sulandırma" lafları iş işten geçtikten sonra gündeme gelmişti.

Özetlersek... Ortada ne FETÖ'nün iktidara yönelik bir kumpası ne iktidarın o kumpasa gelmesi var. Asıl amaç, FETÖ'yle mücadele adı altında gerçek muhalefeti tasfiye etme harekâtı...

Noktaları doğru koyalım...

Melih Aşık Milliyet

***

Kripto FETÖ'cülerin tuzağı

------

... Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Burak Akbay'ın İstanbul'da bitirdiği lisenin, İsviçre'de okuduğu üniversitenin kayıtları, mezuniyet diplomaları, diploma töreninde çekilen fotoğraflar, Burak Akbay'ın İsviçre'de ikamet ettiği evin sahibi ile yapılan kira sözleşmeleri, her şey bir bir yayınlandı. İnternette Burak Akbay'ı, Fetullah Gülen'le birlikte gösteren düzmece fotoğrafın "fotomontaj" olduğu da ispat edildi. Fotoğrafta, Fetullah'ın adamı Ekrem Dumanlı'nın kafası yok edilip, onun yerine Burak Akbay'ın başı yerleştirilmişti. Bu sahtekârlığı yapan havuz medyasıydı!

Yargıya sonuna kadar güvenmek istiyoruz ama tüm bu kanıtlara rağmen üç SÖZCÜ mensubunun hâlâ gözaltında tutulmasına da hiçbir anlam veremediğimizi belirtmek zorundayız. Ben, her şeye rağmen ülkemizde hâlâ gerçek hâkim ve savcıların var olduğuna ve onların "Kripto FETÖ'cülerin" tuzağına düşmeyeceklerine inanıyorum.

Rahmi Turan Sözcü

***

Madem bu kadar rahatsızsınız eski isimlerini verin

--------

... Erdoğan statlara ve spor salonlarına verilen "Arena" isimlerinden de rahatsız olduğunu anlattı.

Nereden çıktı bu her stada "arena" adının verilmesi, gelin bir de ona bakalım. Şimdi adı Arena olan stat ve kapalı spor salonlarının tamamına yakınının eski adı Atatürk'tü veya adını bir başka Cumhuriyet büyüğünden veya bir millî günden alıyordu. "Her şeyi biz yapıyoruz" diyerek bu stat ve kapalı salonların hepsini yeniden yaptılar ama nedense açılışta eski ismini vermediler. Böylece Atatürk adını sildiklerini zannettiler. Tabii buradaki kurnazlık şu; Atatürk adını silerken yerine yenisini bulamadıkları için herkesin kabul ettiğini düşündükleri "arena" adı üzerinde anlaştılar.

Birkaç örnek vereyim: Antalya Atatürk Stadı yeniden yapıldı adı Antalya Arena oldu. Afyon Atatürk Stadı da yenilenince Afyon Arena adını aldı. Beşiktaş stadının adı İnönü idi, yenilenince Vodafon Arena'ya dönüştü. Eskişehir Atatürk Stadı da yeniden yapılınca adı Es Es Arena'ya devşirildi. Antakya Atatürk Stadı da Hatay Arena adını aldı. Kocaeli İsmetpaşa Stadı yenilenir yenilenmez İnönü adı atıldı o da Kocaeli Arena oldu. Konya Atatürk Stadı da sponsor Torku'nun adıyla Arena'ya çevrildi. Malatya İnönü Stadına da tahammül edemediler; yeni stadın adı Malatya Arena. Samsun stadının adı 19 Mayıs'tı. Samsun'la bütünleşen bu tarihi gün unutuldu o stadın adına da Arena adı verildi. Sakarya Atatürk Stadı da Arena'ya dönüştürülmekten kurtulamadı.

Görüldüğü gibi bütün bu statların adı bizzat AKP iktidarı tarafından değiştirildi. Hepsinden de Atatürk adı çıkarıldı, Erdoğan bunun fark edilmeyeceğini mi sanıyordur nedir, birden "Arena demek hoş değil" deyiverdi.

Çaresi var. Hepsi en az 50 yıldır Atatürk adıyla anılan bu statlara tekrar eski isimlerini verin.

Can Ataklı Korkusuz

***

Fehmi Koru'nun şahitliği kabul edilir mi?

---------

O Fehmi Koru ki...

Yıllarca FETÖ'nün yayın organının başyazarlığını yaptı.

Fetullah Gülen'in sofrasında yemekler yedi.

 Fetullah Gülen'le fotoğraflar çektirdi.

Şu an FETÖ'den içeride tutulan Alaattin Kaya'nın baş dostu oldu.

17/25 Aralık'tan sonra bile "Fetullah Hoca bu işlerin içinde yoktur" diye yazılar yazdı.

Ankara ile Pensilvanya arasında postacılık görevini üstlendi.

FETÖ'nün "en kıymetlisi" muamelesi gördü.

Fehmi Koru budur.

(...)

Gelgelelim... Fehmi Koru, FETÖ şüphelisi bile sayılmazken... Fehmi Koru'nun... "Burak Akbay'ın babası Ertuğrul Akbay, fi tarihinde benim kulağıma oğlunun Cemaat evlerine takıldığını fısıldamıştı galiba" demesi... Mahkemelerimiz tarafından çok büyük bir ifşa ve çok makbul bir şahitlik olarak kabul gördü. Ve bu nedenle Burak Akbay hakkında FETÖ'cülükten yakalama kararı çıkarıldı.

Fehmi Koru tanık...

Burak Akbay sanık...

Fehmi Koru tanık...

Ahmet Şık sanık...

Fehmi Koru tanık...

Kadri Gürsel sanık...

Fehmi Koru tanık...

Musa Kart sanık...

Fehmi Koru tanık...

Barbaros Muratoğlu sanık...

Çıldır, çıldır, çıldırırsın vallahi...

Ahmet Hakan Hürriyet

***

Bir lokma hukuk

------

... Bir lokma hukuk ölçüsü gözetmeden ve hangisi gerçekten FETÖ, hangisi değil delile, belgeye, kanıta bağlamadan insanları işinden atıyor. Onların yerine işe aldıklarını da "hangi ölçüye göre devlet kadrosuna yerleştirdiğinin" hesabını topluma, halka, vatandaşa vermeye bile tenezzül etmiyor.

Bir lokmacık hukuk.

O da yok.

Necati Doğru Sözcü

***

İslam dünyasını parçalayan "stratejik vizyon"

-------

Evet, 110 milyar dolarlık silah anlaşmasının altına trink diye imza attı Kral. (...) Suudiler bunları neye karşı kullanacak? "Batılı kâfir"lere karşı değil... (...) Yemen'i yerle bir ediyor.

Yemen? Bir İslam ülkesi...

Esad'ı ve Suriye'yi de yıkıp parçalamak için, silahsa silah, paraysa para...

Suriye? Bir İslam ülkesi ve bir kan gölü...

İran'la savaşmak için yanıp tutuşuyor...

İran? Bir İslam ülkesi...

Mezhepleri ayrıymış...

Libya? Orası da bir Müslüman değil miydi?

***

İslam dünyası 1.6 milyar (...)  muazzam bir pazar. Mal satacak. İleri teknoloji, tüketim malları, donuna gömleğine varıncaya kadar. Bu pazar hep böyle "alıcı pazarı" kalmalı. Batı kapitalizmi hayat bulmalı. Parrralar.

Bunun için sürekli savaş içinde, birbirini yiyen bir İslam dünyası, Batı'nın en çok istediği şeydir...

Orhan Bursalı Cumhuriyet