Mason İSTİLASI

Mason İSTİLASI
Mason İSTİLASI

ATATÜRK’ün faaliyetlerini yasakladığı masonlar, ülkenin her yerinde cirit atar hale geldi.

ATATÜRK’ün faaliyetlerini yasakladığı masonlar, ülkenin her yerinde cirit atar hale geldi. İstanbul’da iki mabet inşaatı başlatan masonlar, binlerce Türk gencinin mason olmak istediği propogandasına başladı.

MASON İSTİLASI!..
Atatürk’ün izin vermediği masonlar, İstanbul’da iki mabet inşaatına başladılar. Ayrıca “Mason olmak isteyen binlerce Türk genci var” diyerek de propaganda yapıyorlar

Masonlar, Türkiye’deki faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Özellikle gençlere yönelik çalışan masonlar, akla gelmedik oyunlara başvuruyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün faaliyetlerini yasakladığı masonlar, bugün ülkenin her yerinde adeta cirit atıyor.  Mason yayın organı Tesviye Dergisi’ne konuşan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası yeni büyük üstadı Salih Evcilerli, “15 bin kardeşten oluşan nüfusumuz gençleşti. Türkiye’de genç nüfus dünden farklı olarak camiamıza ilgi duyuyor ve aramıza katılıyor” dedi. Net büyümelerinin yılda 2,5 ile 3,5 arasında olduğunu ifade eden Evcilerli, “Dünya Masonluğu içerisinde Türk Masonluğu çok önemli bir yerde bulunuyor” ifadesini kullandı.

Maddi imkanlarımız iyi!

Çalışma şartlarının mekân açısından fevkalade daraldığını dile getiren Evcilerli,  “Çare üretmek mecburiyetindeyiz. İstanbul’daki 7 bin kişinin yaklaşık yüzde 40’lık kısmı Anadolu yakasında hem oturmakta hem çalışmakta. Anadolu yakasında bir kompleks yaratarak bu ihtiyacı karşılayabileceğimizi düşünmekteyim” dedi. “Şu anda aramızda çok sayıda genç kardeşimiz var” diyen Salih Evcilerli, İstanbul’daki iki binalarının hemen hergün dolduğunu savundu. Genç nüfus dünden farklı olarak kendilerine ilgi duyduğunu ve aralarına katıldığını ileri süren Evcilerli, “Gerek maddi imkânlar, gerekse Masonik yapısı, ritüel uygulamaları ve nüfusumuzdaki gelişmemiz açısından baktığımız zaman net büyümemiz yılda yüzde 2,5 - 3,5 arasındadır” ifadesini kullandı.

ATATÜRK’ÜN LOCALARA SERT TEPKİSİ
Haydi defolun, cehennem olun gidin
Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk, kökü dışarıda olan mason localarının kapatılmasını 1935’te istedi. Büyük Önder’i ikna etmek için 11 Ocak 1935 tarihinde Cumhurbaşkanlığı konutuna çıkan Mason heyeti, Atatürk’ün büyük tepkisiyle karşılaştı. Masonların Büyük Üstadı Mim Kemal, Reis-i Cumhur’a hitaben: “Efendimiz biz zaten maiyet-i devletindeyiz fakat siz Meşrik-i Azam’ımız olursanız, bir pervane gibi etrafınızda dönüp dolaşırız demiş. Reis-i Cumhur da; peki bir şey soracağım, bana cevap veriniz de sonra... Siz Avrupa’da hangi locaya bağlısınız ve mektebinizin ismi nedir?” diye sormuş. Mason Üstadı Mim Kemal “Biz Cenova’ya tabiyiz ve Reisimiz Barca Mişon’dur” diye cevap verince küplere binen Mustafa Kemal Paşa, “Haydi defolun buradan, cehennem olun gidin. Yahudi uşakları! Benim milletim bana kahraman sıfatı verdi.

Hepinizi astırırım

Ben sizin gibi bir çift Yahudi’ye uşak mı olacağım? Bu gece sabaha kadar Türkiye’deki bütün locaları kapatmadığınız takdirde, yarın teşkil edeceğim Divan ı Harb-i Örfi’ye hepinizi verir ve astırırım. Haydi defolun karşımdan” diyerek masonları kovdu. “ Atatürk’ten ağır hakaret işiterek kovulan masonlar, o gece adeta yıldırım hızıyla durumu İzmir, İstanbul ve Adana’daki localara bildirirler. Sabah olmadan Türkiye’deki bütün locaların kapanma kararlarını aldırıp, ilgili belgeleri daha sabah kahvaltısı sofrasından kalkmayan Atatürk’ün önüne koyarlar.