Mattis yine endişeli!

Mattis yine endişeli!
ABD Savunma Bakanı Mattis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasıyla ilgili açıklamada bulundu. Mattis, 'Endişeli olduklarını' belirtti.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile Pentagon'da düzenlendiği basın toplantısında, Türkiye'nin Rusya'dan hava savunma sistemleri almasının, kendilerini endişelendirdiğini belirtti. Mattis, ''Türkiye bir karar vermeli. Rusya'dan alınacak hava savunma sistemleri bir NATO ülkesine getiriliyor, bunlar NATO sistemine entegre edilemez'' açıklamasını yaptı.

Mattis, Menbiç'te Türkiye ile ortak devriyenin önümüzdeki günlerde başlayacağını söylerken, Menbiç'te YPG'lilerin kalıp kalmadığı şeklindeki soruya yanıt vermedi. Bu soruya yanıt veren Dunford, Menbiç'te YPG'lilerin bulunmadığını belirtti. Mattis ayrıca F-35'lerin Türkiye'ye teslimi hakkında ABD Kongresi'ne verilecek raporun ne zaman gönderileceğine yönelik soruyu da yanıtsız bıraktı.

Dün, Ankara'ya gelen ABD heyeti, Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmesi durumunda F-35 uçakları hakkındaki yaptırım kararlarının kalkabileceğini söylemişti.