‘Maydanozcu’ Meclis’te fena yakalandı

‘Maydanozcu’ Meclis’te fena yakalandı
‘Maydanozcu’ Meclis’te fena yakalandı

’Görevi kötüye kullanan bürokrata af’ isteyen AKP’liye Meclis’te suçüstü

’Görevi kötüye kullanan bürokrata af’ isteyen AKP’liye Meclis’te suçüstü
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP’li Burhan Kuzu’nun da hararetle savunduğu yasa teklifinin sahibi Veysi Kaynak, 22 uluslararası sözleşmenin TBMM’de kabulü sırasında görevini kötüye kullandı.

Veysi Kaynak, hacdaki 80 vekilin oyunu kavasa verirken görüntülendi
GENEL Kurul’da, kritik 139 kabul oyu açısından kritik noktada olunduğunu gören Kahramanmaraş Milletvekili Kaynak, Meclis’te bulunmayan arkadaşlarının da ‘oylamaya katkı sunmalarına’ yardımcı oldu.

Sahte oy kameraya yakalandı
“Görevini kötüye kullanan” kamu görevlilerine af getiren yasa teklifini hazırlayan AKP’li Veysi Kaynak, Mekke’de bulunan 80 kadar AKP’li milletvekilinin oy pusulalarını sanki Meclis’telermiş gibi kavaslara verirken görüntülendi

Haber: Fatih ERBOZ
AKP’lilerin “maydanoz” olarak nitelendirdiği “görevi kötüye” kullanma suçunda cezaların indirilmesini öngören yasa teklifiyle kamuoyunun gündemine gelen AKP’li Veysi Kaynak, Meclis Genel Kurulu’ndaki önceki günkü görüşmeler sırasında bir anlamda “görevini kötüye kullanırken” objektiflere yakalandı. Genel Kurul’da önceki akşam bazı uluslararası sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair tasarılar görüşüldü.

Çantasının altına sakladı
Ancak Genel Kurul’da AKP’li vekillerin sayısı az olunca sözleşmelerin yasalaşması tehlikeye girdi. Bunun üzerine AKP Grup Başkanvekilleri’nin hemen arkasında oturan Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, zarf içinde getirilen oy pusulalarını desteleyerek siyah çantasının altına sakladı.

Arkadaşı da yardımcı oldu
Kaynak, her oylama sırasında kendisi parmak iziyle oy kullanırken, başka milletvekillerinin imzalarının bulunduğu oy pusulalarını kavas aracılığıyla Başkanlık Divanı’na gönderdi. Pusula operasyonunda AKP’li Ahmet Aydın da, Kaynak’a yardımcı oldu. Oturumu yöneten AKP’li Başkanvekili Nevzat Pakdil, kendisine gönderilen pusulalardaki isimlerin salonda olup olmadığını kontrol etmeden oyları geçerli kabul etti.

Muhalefetten tepki
Görüntüler manşetlere taşınınca Meclis’te tartışma yarattı. CHP’li Muharrem İnce: “Ya hac geçersizdir ya oy. Meclis Başkanı açıklama yapsın.” CHP’li Kemal Anadol: “Bu işin nasıl yapıldığını onlar iyi bilir.” MHP’li Oktay Vural: “Meclis güvenliğine vurulan bir darbedir. Meclis AKP grubu gibi yönetiliyor. Başkasının yerine sahte imza atıyorlar. Böyle devlet yönetilmez.” MHP’li Mehmet Şandır: “Hazır pusula AKP’nin sık kullandığı bir yöntem. Yapılan İçtüzük ihlalidir.” AKP’li Hüseyin Çelik: Çelik, “Oylama belli kurallara göre yapılıyor. Böyle bir şey varsa yakışmamıştır, ama ben bilmiyorum.”

‘Fotoğrafları görmem lazım’
Pusula operasyonu objektiflere yakalanan AKP’li Kaynak ise, olaya ilişkin sorularını yanıtlarken önce, “Ben komisyondaydım. Elektronik sisteme girmekte zorlanınca kendi pusulamı verdim” dedi. Kaynak, “Fotoğraflarda açık bir şekilde önünüzde çok sayıda pusula yer alıyor” anımsatması üzerine ise, “Fotoğrafları görmeden bir şey diyemem” demekle yetindi.