Kağızman’da PKK mayınına basan asker şehit oldu

Kağızman’da PKK mayınına basan asker şehit oldu
Kars'ta PKK'nın 10 günde 2 kez yol kestiği karadut mevkiinde mayına basan bir asker şehit oldu.

KARS’ın Kağızman İlçesi Karakurt mevkiinde PKK’lıların araç yakmasının ardından bugün trafiğe kapatılan yolda mayına basan bir asker şehit oldu. Vali Günay Özdemir, Karakurt mevkiinde arama tarama çalışmaları yapılan bölgede PKK’lı teröristler tarafından yola döşen mayına basan bir jandarmanın şehit düştüğünü bildirdi.


PKK O YOLU 10 GÜNDE 2 KEZ KESTİ
ERZURUM - Iğdır karayolunun, PKK’lı teröristlerin son 10 günde 2 kez kestiği Karakurt- Kağızman arası, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Karakurt vadisinin ulaşıma güvenlik nedeniyle kapıtılması üzerine trafik polisleri, sürücülere Kars karayolunu kullanmalarını bildiriyor.

Karakurt ile Kağızman arasındaki Karakurt vadisinde teröristler 21 Temmuz ve 31 Temmuz geceleri iki eylem yaptı. Aras Nehri kenarından devam eden 64 kilometrelik Karakurt- Kağızman arasındaki vadiye dağlardan inen teröristler, yolda barikat ve hendek kazarak ulaşımı durduruyor. İlk eylemde 8 TIR, 2 kamyon ve 2 otomobili yakan 20 kişilik terörist grup, dün geceki ikinci eylem için yine aynı yöntemlerle yolu kesti. Erzurum’dan Kars’ın Kağızman İlçesine gitmek için yola çıkan ve içinde 36 yolcu bulunan Kağızman Belediyesine ait otobüsü durdurdular. Yolcuları 2 saat alıkoyan teröristler, otobüsle birlikte 1 TIR ve 3 kargo aracını yaktılar. Her iki eylemde de iletişimi kesmek için cep telefonlarını toplayan teröristler, yolcu ve sürücüleri serbest bıraktıktan sonra kaçtı. Olayın öğrenilmesinin ardından kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor.

Kağızman’a gelirken bir süre alıkonulanların yakınları, "Kağızman - Karakurt karayolu yakın ama tehlikeli. 10 günde ikinci kez kesildi. Bu yolun özellikle geceleri açık tutulması, PKK’nın eylem yapmasına fırsat tanıyor. Karayolunda güvenlik sağlanamıyorsa, açık tutulup vatandaşların can ve mal güvenliği tehlikeye atılmasın" diye konuştular. Iğdırlı kamyon şoförü Halil Aksoy ise "Kağızman çıkışında devlet yetkililerini bekliyorum. Bıktık böyle yaşamaktan" dedi.

Karakurt- Kağızman karayolunun kapatılması üzerine ulaşım, Erzurum- Sarıkamış- Kars- Kağızman - Iğdır karayolundan yapılmaya başlandı. Kağızman’ın Dörtyol mevkisini dubalarla ulaşıma kapatan trafik polisleri, gelen sürücülere Kağızman- Karakurt karayolunun her iki taraftan ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, alternatif yolları kullanmalarını istiyorlar.