Niksarlılar şehidini ağıtlarla uğurladı!

Niksarlılar şehidini ağıtlarla uğurladı!
Bitlis’teki operasyonda şehit olan Samet Pişkin Tokat’a, Eren Kılıç Ankara’ya, Sur şehidi Birkan Gündüz ise Giresun’a uğurlandı. Bitlis’te 1 asker daha şehit oldu

Niksarlılar şehidini ağıtlarla uğurladı!

Bitlis’te şehit olan Uzman Çavuş Samet Pişkin dün toprağa verildi. Aynı saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Eren Kılıç ile Sur şehidi Uzman Çavuş Birkan Gündüz ise bugün defnedilecek.

Bitlis’te merkeze bağlı Ölek köyü kırsalındaki Sehi Ormanları mevkisinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin geçişi sırasında toprağa döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Samet Pişkin (25) dün memleketi Tokat’ın Niksar ilçesinde defnedildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşına sarılan nişanlısı Zeynep Örs, annesi Katibe Pişkin, babası Fikri Pişkin ve kardeşi Fatma Pişkin uzun süre gözyaşı döküp ağıtlar yaktı. Pişkin’in naaşı İl Müftüsü Ahmet Erdem’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Harmancık Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze namazına şehidin ailesi, yakınları, Tokat Valisi Cevdet Can, bazı milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, askeri ve mülki erkânla çok sayıda vatandaş katıldı. Pişkin ile birlikte şehit olan Eren Kılıç’ın (25) ise bugün Ankara Kocatepe Camisi’nde düzenlenecek töreninin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Canlarını feda ettiler

Pişkin ve Kılıç için önce Bitlis’te tören düzenlendi. Vali Ahmet Çınar törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Onlar bu vatan için bir insanın verebileceği en değerli ve her şey olan canlarını feda etti. Tıpkı Çanakkale’deki ataları gibi. O ecdadın mirasına sahip çıktılar. Kahraman ordumuzun bütün mensupları gibi gerekirse vatan için canlarını feda etmeye yemin ettiler, gerekti ve sözlerini tuttular. Onlar Türkiye gibi cennet bir vatanı ve eseri bırakarak ölümsüzleştiler.” Törene aynı saldırıda yaralanan askerler de katıldı. Törenin ardından Samet Pişkin’in cenazesi Tokat’a, Eren Kılıç’ın cenazesi ise Ankara’ya gönderildi.

Cenaze töreni bugün

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz’ün cenazesi memleketi Giresun’un Şebinkarahisar ilçesine getirildi. Cenazeyi baba Nadir Gündüz ile anne Nasibe Gündüz, Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç ve vatandaşlar karşıladı. Bu sırada gözyaşı döken anne Nasibe Gündüz’e sağlık ekibi müdahale etti. Gündüz’ün naaşının bugün Hüsnü Hüseyin Tekışık Camisi’nde kılınacak cenaze namazın ardından Bayhasan köyüne bağlı Elmaağaç Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.