Mazlumları unuttular!

Mazlumları unuttular!
MHP’li Çetin, Türkmen katliamına sessiz kalanların sadece Kürtlerin yaşadığı sıkıntılara tepki göstermesinin gayrı insani tavır olduğunu belirterek, soydaşlarımıza sahip çıkılmasını istedi.

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, AKP iktidarının Türk toprağını Barzani’nin peşmergesine çiğnettiğini söyledi.  Çetin, yaptığı yazılı açıklamada AKP’yi dış politikada Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumaya yönelik politikalar geliştirmek yerine, ayrılıkçı hareketlere destek vermekle suçladı. Çetin, “IŞİD’in saldırıları sayesinde tek bir kurşun atmadan petrol zengini Kerkük’ü ele geçiren Barzani’ye peşmergelerini Suriye’nin kuzeyine sokması için Türkiye’den bir koridor açan AKP’nin yaptığı milli bir politika izlemek değil, ABD’nin talimatlarını yerine getirmektir. Böylelikle uzun süredir IŞİD ile terbiye edilen PYD’nin Esad’la bağları koparılacak ve Kürtlerin birleşmesi ve Akdeniz’e kadar uzanmaları sağlanmış olacaktır” dedi. 

İktidar uğruna!
Diyarbakır’da Barzani’yi bizzat ağırlayan Tayyip Erdoğan’ın, Kürtçü hareketin hem Barzani kanadını hem de PKK ve PYD kanadını ortak hareket etmeleri noktasında teşvik ettiğini belirten Çetin, “1990’larda Irak’ta dahi birlikte hareket edemeyen iki aşiret lideri Barzani ve Talabani’yi barıştıran ve diplomatik Türk pasaportuyla dünyada dolaşıma sokan zihniyet, bugün AKP eliyle sözde Kürdistan’ın üç parçasını birleştirmek için taşları daha sıklıkla döşemektedir. AKP, iktidarını sürdürebilmek için PKK terör örgütü ile karşılıklı çıkara dayalı bir anlaşma içerisindedir. Bu anlaşmaya göre, PKK geçici olarak kan dökmekten vazgeçerek AKP’nin elini rahatlatmakta, AKP ise bölücü terörün dilediği her tavizi vermektedir” diye konuştu.

Türk’e ihanet
Çetin, “AKP iktidarı bir taraftan Barzani peşmergesine Türk toprağını çiğnetmek gibi affedilemez bir hatayla, diğer taraftan Kandil-İmralı hattındaki teslimiyetini pekiştirecek yeni adımlarıyla artık topyekün bir yok oluşa doğru sürüklenmektedir. Bu ihanet sürecinin Türkiye’ye daha fazla zarar vermemesi için derhal AKP iktidarının sonlandırılması zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir. Aylardır yüzbinlerce Türkmen’in evinden ve yurdundan edilmesine ve binlercesinin katledilmesine sessiz kalanların sadece Kürtlerin yaşadığı sıkıntılara tepki göstermesi samimiyetten uzak ve gayrı insani bir tavırdır. Bilhassa Türk dış politikasının bölgedeki Türkmenlere yönelik böylesi bir etnik körlüğe mahkûm edilmesi karşısında Milliyetçi Hareket Partisi’nin suskun kalması mümkün değildir. Mazlum olan, hakkı çiğnenen ve hayat hakkı tanınmayan Türkmenlere sahip çıkmak Türkiye’nin birinci önceliği olmalıdır. AKP iktidarı, Kürt gruplara yardımda dünya ile yarışmaktan biran için kafasını kaldırarak, önce Türkiye’nin güvenliğini, ardından ise ezilen ve yok edilmek istenen Türkmenlerin yaşam haklarını sağlamalıdır.”