MEB ücretli öğretmen atamalarını açıkladı mı, ne zaman açıklayacak?

MEB ücretli öğretmen atamalarını açıkladı mı, ne zaman açıklayacak?
Milli Eğitim’in düzenlediği 'Ücretli öğretmenlik 2018 mülakatları sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusu en çok arananlar arasına girdi. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlik 2018 mülakat sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

Devlet kurumlarında çalışmak isteyen öğretenlerin MEB’den yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. MEB tarafından 2858 öğretmen atamasına yönelik olarak sözlü sınavlar 5 Ekim 2018- 14 Ekim 2018 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Başvuru şartları arasında MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olmak. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak, MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında sigorta primi ödenmiş çalışma süresi, 13 Haziran 2018 tarihi itibarıyla bu görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olmak yer alıyordu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB'e bağlı resmi okullarda görev yapan ücretli öğretmenler arasından yapılacak ücretli öğretmen ataması için başvurular 26 Eylül’de sona erdi. 5 bin atamanın ardından boş kalan 2 bin 858 kontenjan için yeniden başvuru alındı. Başvuruları onaylananlar sözlü sınava girdiler.

Tercihler 23-26 Ekim’de alınacak. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Ücretli öğretmenlik 2018 atama sonuçları 30 Ekim’de açıklanacak.

MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından 2858 öğretmen atamasına yönelik olarak sözlü sınavlar 5 Ekim 2018- 14 Ekim 2018 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Sonuçlar ise 17 Ekim 2018 tarihinde (bugün) MEB'in web adresi üzerinden erişime açılacak. Konu ile ilgili yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinde bulunan link üzerinden takip edebilirsiniz.