MEB'in 'Tablet' projesi de çöktü!

MEB'in 'Tablet' projesi de çöktü!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eğitimde 'yeni bir çağ açıyoruz' dediği Fatih Projesi de çöktü. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, önümüzdeki dönemde tablet kullanılmayacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Burdur’da kitap fuarı açılışına katıldı. Okullarda ikili eğitimi kaldırmaya karar verdiklerine değinen Yılmaz, derslik açığını en kısa sürede gidereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “yeni bir çağ açıyoruz” diyerek başlattığı ve 2016’dan itibaren 4 yıl süreyle 10.6 milyon tablet dağıtılacağını sözünü verdiği Fatih Projesi hüsrana dönüştü.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2010’da başlatılan proje kapsamında harcanan milyarlarca lira, 58 ihale ve 110 doğrudan alımın ardından 1 milyon 437 bin tablet dağıttıktan sonra uygulamayı değiştirme kararı aldı. Bakan İsmet Yılmaz tablet yerine klavyeli bilgisayar dağıtılacağını açıkladı.

Kodlama dersini başlattıklarına dikkati çeken Yılmaz, özetle şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönem çocuklarımıza kodlama dersinin uygulamasını yapabilsinler diye tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayarlar vermeyi planlıyoruz. Önümüzdeki dönem meslek lisesi ve özel eğitim kurumlarını da bu kapsama alacağız. Dönemimizde 584 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Bugün görev yapan her üç öğretmenden ikisi bizim dönemimizde atandı. Bu yıl 25 bin öğretmenin daha atamasını yapacağız. 600 binden fazlası bizim dönemimizde atanmış öğretmenlerimizle, evlatlarımıza daha iyi eğitim vereceğiz." 

İlgili Haberler