Meclis kürsüsünde herkesi şoke eden iddia! İYİ Parti'den istifa edip AKP'ye katılan Nebi Hatipoğlu'nun transfer ücretini açıkladı

Meclis kürsüsünde herkesi şoke eden iddia! İYİ Parti'den istifa edip AKP'ye katılan Nebi Hatipoğlu'nun transfer ücretini açıkladı
14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti'den Eskişehir Milletvekili seçilen İdris Nebi Hatipoğlu, aldığı karar ile partisinden istifa ederek AKP'ye geçmişti. İyi Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Hatipoğlu'nun AKP'ye geçmek için servet değerinde bir para aldığını iddia etti.

14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerine İYİ Parti çatısı altında katılan İdris Nebi Hatipoğlu, Eskişehir'den milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girmişti.

Hatipoğlu, vekil seçilmesinin üzerinden 6 ay geçmeden partisinden istifa ederken, bu istifanın yalnızca birkaç gün sonrasında ise AKP'ye katılma kararı aldı. Seçimlerden önce "Seçimi kazanırsa AKP'ye katılır mısınız?" sorusuna canlı yayında "Bindiğimiz arabayı değiştirmeyiz. Ne işim var AKP'de... Biz siyaseti iş olarak değil, hizmet olarak yapıyoruz" ifadeleriyle yanıt veren Hatipoğlu'nun AKP'ye neden geçtiği merak konusu olurken, Meclis'te konuşan İyi Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş'tan parti transferi hakkında olay yaratacak bir iddia geldi.

"TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK SİYASİ RÜŞVETİ"

Kürsüde söz alarak konuşmasına "Şahsım adına kabullenemediğim bir siyasi rüşvet vakası" sözleriyle başlayan Toktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Sizlere rüşvet ve siyasi yozlaşma hikayesi anlatacağım. Bu hikayenin oyuncularından biri İdris Nebi Hatipoğlu'dur. Bir diğer oyuncusu hatta arabulucusu ise Bursa milletvekili Mustafa Varank. Benim gibi Bursa milletvekilidir.

Bugüne kadar henüz bizlerle doğru düzgün merhaba bile etmemişken, nedense 26 Eylül günü Sayın Hatipoğlu'nu Eskişehir'deki fabrikasında ziyaret etmiştir. Masumane olduğu zannedilen bu ziyaretin tesadüf olmadığını elbette hissetmiştik.

Bu ziyaret aslında arabuluculuk faaliyetleri sonucunda Nebi Hatipoğlu, 2 Kasım 2023'te bugün partimizden istifa ederek resmen AKP saflarına katılmıştır. Bu transfer bana göre şaibeli bir transferdir. Neden söylüyorum biliyor musunuz? Saygıdeğer milletvekilleri... Elimde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun (KAP) bir belgesi var. Ben bu belgeyi milletimizin takdirine sunuyorum.

"1.3 MİLYAR LİRALIK TRANSFER ÜCRETİ"

24 Mart 2023 tarihinde güneş enerjisi camları yatırımıyla ilgili olarak, dikkatinize sunuyorum 1 milyar 35 milyon TL ve bunu yüzde 25 artırılmasını içeren stratejik teşvik belgesi başvurusu 25 Ekim'de onaylanmıştır. Demek ki Nebi Hatipoğlu, bugün sizin hoşgeldiniz dediğiniz Nebi Hatipoğlu, transfer ücretini peşin almıştır. Aslında bu belge bir transfer belgesidir.

Bu belge bir utanç belgesidir. Bu belge 1.3 milyar TL, yani yaklaşık 50 milyon dolar değerindeki rüşvetin kanıtıdır. Türkiye'de kaç tane futbolcu vardır bu bedelde? Bu nasıl bir transfer ücretidir. Bir sözüm de AKP Grup Başkanvekili Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu'na...

"BU DURUM UTANÇ VERİCİDİR, YAZIKLAR OLSUN"

Siyasi bir başarı elde etmişçesine, belki de bugüne kadar en pahalı transferinize bugün hoşgeldiniz dediniz. Bu kapıdan henüz girmemiz, bu sıralara bakmaya utanacak birine hoşgeldiniz dediniz. Milletin parasıyla, bu milletin ödediği vergilerle transfer bedelini ödediğiniz birisine hoşgeldiniz dediniz. Bu durum utanç vericidir ve izaha muhtaçtır. Bu denli siyaseti yozlaştırmanızı, büyük Türk Milleti'nin takdirine bırakıyorum ve yazıklar olsun diyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar