Meclis’i çatlak korkusuyla kapatmışlar

Meclis’i çatlak korkusuyla kapatmışlar
Erdoğan, AKP’deki kaosu bitirmenin çaresini vekilleri tatile çıkarmakta bulunca, parti içi muhalefetin yoğunlaştığı CHP ve MHP de rahat nefes aldı!..

Erdoğan’ın talimat verdiği AKP Grubu’nun önerisi, CHP ve MHP’li vekillerin de kabul etmesiyle tatile giren Meclis’in kapanmasının arkasında, partilerdeki “çatlağın” büyümemesi var... AKP’liler Başbakanlık ile Meclis arasında mekik dokudu. Kulislerde “Başbakan kim olacak, Gül dönmeli mi?” kulisleri tartışılırken, muhalefet partileri ise Genel Kurul’da olabilecek muhtelif tartışma ve “kazan kaldıranların sesini kesmek için Meclis’in kapanması kararı alındı. Meclis’in kapanması ile yarın Bakan Davutoğlu hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmeleri engellenmiş oldu. Ayrıca, 15 Ağustos’ta YSK’nın Köşk seçimi kesin sonuçlarının açıklanması ile başlayacak “Başbakan istifa etsin” tartışmasının da önüne geçildi. 

Tuzağa düşmeyelim!
AKP il başkanları ile bir araya gelen Erdoğan, baklayı ağzından çıkardı ve ” Arkadaşlar gelin şu 10 Ağustos’un bir heyecanını mutluluğunu yaşayalım ya. Bunu yaşatmamak için elinden gelen gayreti gösterenler var.  Bu tuzağa düşmeyelim. Dedik ki biz Meclis’i tatil edelim 28’ine kadar oturumlarına ara versin. Sonra kalınan yerden yola devam edilsin dedik. AK Parti’nin yalpalamasını isteyenleri Allah için sevindirmeyelim “ dedi. ” Paralel “ olarak nitelendirdiği yapıya da yüklenen Erdoğan, ” Bu paralel ihanet çetesi bizzat şahsıma saldırdı. Aileme alçakça saldırdı. Şu anda elimize geçen yeni bulgular belgeler var. bütün bakan arkadaşlarımızı kriptolu telefonları dinlediler. Artık bunlar yakalandı. Millet bize destek oldu, yetki verdi. 10 Ağustos seçim süresince, paralel ihanet çeteyle mücadelemizin süreceğini söyledik. Mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdürmesi millete verilmiş bir sözdür vaattir. Genel başkanlık ve başbakanlık makamına gelecek arkadaşımızın da bu yapıya müsamaha göstermemesi hem bizim hem de milletimizin göstergesidir. MGK’da da bununla ilgili kararımızı aldık. Bu bizim resmi kayıtlarımıza kod adıyla girmiştir “ şeklinde konuştu.

Üç dönem kuralı
AKP’de uygulanan üç dönem milletvekili seçilme kurlanının bundan sonra da işletileceğine dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi: ” Üç dönem kuralı, bir kişinin siyasi yaşamının bitmesi değildir. Üç dönem kuralı sadece parlamentoya girişle alakalı üç dönem arka arkaya görev yapmışsa sonra tekrar parlamentoya girme şartını getiren bir anlayıştır. Partinin kurullarında görev yapabilirsin, STK’larda görev yapabilirsin. Partinin verdiği görevleri yapabilirsin, bu siyaset değil mi? Bu da siyaset. Biz eğer milletvekili olarak görüyorsak bu çok büyük bir hırstır. Bunu frenlememiz lazım. Arkadan genç kuşaklar geliyor, zemin hazırlamamız lazım. Onlar da gelsinler bu parlamentonun içinde yer alsınlar. Seçilme yaşını 25’e indirdiğimiz zaman bütün partiler karşı çıktı. MHP’den bir tanesi, diplomaside bunlara sözde profesör denir. O gençlere ben şaştım. Biz parlementoyu diyor çoluk çocukla mı dolduracağız. Sizi bu parlamentoya layık görmeyenlerle nasıl beraber yürüyorsunuz?