Meclis'te gerginlik

Meclis'te gerginlik
Meclis Genel Kurul'unda CHP'li Engin Altay'ın "Bakan olmuşsun ama adam olamamışsın" dediği Maliye Bakanı Naci Ağbal "Terbiyesiz" diye karşılık verdi. Tansiyonun yükselmesi üzerine birleşime ara verildi.

Genel Kurul’da görüşülen 674 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin tümü üzerinde konuşmak için CHP Grup Başkanvekili Engin Altay kürsüye geldi.

Altay resmi plakalı otomobiliyle gittiği Anıtkabir girişinde emniyet güçlerinin muamelesinden rahatsız olduğunu dile getirerek “Bugün Ankara’da iki şeyden biri oldu ya Anıtkabir girişinde görev yapan Emniyet kuvvetleri Fetullahçı terör örgütünün mensuplarıdır ya da Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı korumaları bir siyasi partinin silahlı kuvvetleri gibi hareket etmişlerdir. TBMM’nin Sayın Başkanına buradan sesleniyorum. Bugün Anıtkabir kapısında milletvekillerine yönelik olarak yapılan uygulamaya karşı TBMM Başkanını göreve davet ediyorum. Eşkıyalık yapan terör estiren milletin vekillerine terbiyesizlik yapan güvenlik kuvvetleri var. Ben onlara Emniyet Genel Müdürlüğü mensupları demiyorum. AKP’nin silahlı kuvvetleri” diye konuştu.

Komisyon sıralarında oturan Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Engin Altay’ın sözlerine “Çok ayıp” derken Altay da “Ayıp size sayın bakan. Çık özür dile. TBMM plakalı aracımla Anıtkabir’e gittim. Yapılan terbiyesizlik” diye yanıt verdi.

YAŞANAN TARTIŞMA MECLİS TUTANAKLARINDA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile Maliye Bakanı Naci Ağbal arasında Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan tartışma Meclis tutanaklarında yer aldı. Engin Altay’ın “Bugün, Anıtkabir kapısında milletvekillerine yönelik olarak yapılan uygulamaya karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanını göreve davet ediyorum. Yok, Hükûmetle bir işimiz yok. Ortada bir Cumhurbaşkanı var, tek adam var, bir de onun fen işleri müdürü Başbakan var ama ortada onlardan daha çok, eşkıyalık yapan, terör estiren, milletin vekillerine terbiyesizlik yapan güvenlik kuvvetleri var. Ben onlara Emniyet Genel Müdürlüğü mensupları demiyorum, AKP’nin silahlı kuvvetleri” şeklindeki ifadelerine Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Çok ayıp, çok ayıp” dedi.