Meclis'te HDP gerginliği

Meclis'te HDP gerginliği
HDP sözcüsü Osman Baydemir'in tezkereyle ilgili açıklamaları Meclis'te tartışmalara neden oldu.

Peşmergenin sözde bağımsızlık referandumunu savunan HDP Grubu adına konuşan Osman Baydemir'in açıklamaları Meclis'te tartışmalara neden oldu. 

Baydemir'in, “AKP-MHP ve şer örgütlerinin yaptığı ittifak bu ülkeyi hiçbir zaman olmadığı kadar büyük badirelerle karşı karşıya getirmiştir. Bu tezkerelerin hiçbir aciliyeti yoktur. Niçin bu tezkere için Meclis toplanıyor. Çünkü, hükümet 3 yıldır, kutuplaştırma, çatışma ile iktidarını uzatma aracı haline getirmiştir” sözlerinin ardından Meclis sıralarında sesler ükselirken, Baydemir'e Meclis Başkanı İsmail Kahraman da tepkis gösterdi.

Baydemir'in konuşmasının ardından açıklama yapan Kahraman, "Töhmet altında bırakan beyanatlarınız var. Zabıtları inceleyeceğim. Şu anda tespit ettim. Bir tanesi 'AK Parti, MHP ve diğer şer odaklarıyla yapılan ittifak'. Burada şer odağı yok. Burada bölme, böldürme üzerine konuşulamaz. Hürriyet alabildiğine konuşma hakkı değildir. Çok ciddi ifadeleriniz var. Zaptı inceleyeceğim sonra sizden savunma isteyeceğim, özür dileteceğim" dedi. 

İlgili Haberler