Meclis'te mermiye indirim tepkisi

Meclis'te mermiye indirim tepkisi
MKEK’nin mermi fiyatlarına indirim yapması Meclis’te CHP ve İYİ Partili vekillerin tepkisine neden oldu.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), ‘enflasyonla mücadele’ adı altında tabanca fişeklerinin fiyatında yaklaşık yüzde 7.5 indirim yaptığını duyurdu.

Mermi fiyatlarının düşürülmesine tepki gösteren İYİ Parti ve CHP’li vekiller, Meclis’te e-kitap ücretlerine getirilen zammı hatırlatarak, “Gençlerin mermiye değil kitaba ihtiyacı var” mesajı verdi.

“Vatandaş geçim derdinde, evine ekmek götürme derdinde, 25 kuruşluk poşet parasını ödeyemiyor ama iktidar sahipleri ne yapıyor, mermi fiyatlarında indirim yapıyor” diyen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “İktidarın görevi bireysel silahlanmayı önlemektir, özendirmek değil. Beyler, bu vatandaş sizlerden mermi fiyatlarında değil, ekmek fiyatlarında indirim yapmanızı bekliyor” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİN MERMİYE İHTİYACI YOK”

Mermi fiyatlarının düşürülmesine tepki gösteren bir diğer isim de İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan oldu.

Konuya ilişkin Meclis’te söz alan Türkkan, “Kitap fiyatlarını yükselteceksiniz, mermi fiyatlarını düşüreceksiniz. Gençlerin mermiye ihtiyacı yok, gençlerin kitaba ihtiyacı var. Gençlerin mermiye ihtiyacı olduğu dönemde çok ciddi faturalar ödemiş bir nesiliz biz. Bu mermiyi ucuzlatmayın, kitaba erişimi kolaylaştırın, size tavsiyemiz odur” şeklinde konuştu.

“KİTAPTAKİ KDV’Yİ SIFIRLAYALIM”

Kitaplarda KDV’nin sıfırlanması çağrısında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer ise “Belli ki bilginin sizin üzerinizde açtığı yara merminin açtığı yaradan daha çok canınızı acıtıyor ve bu nedenle de merminin fiyatını düşürürken bilginin, bilgiye ulaşımın fiyatını artırıyorsunuz” değerlendirmesinde bulundu.