Meclis'teki "fedai"ye takıldım kaldım

Bugünlerde kimi tartışmacıları izlerken, aklımdan tek isim geçiyor; Alpay Özalan. Hiç gerek yokken sarf ettiği şu cümlesi beynime kazındı "Cumhurbaşkanımıza yapılacak hakarette karşılarına ben çıkarım". Tam Alpayca bir laf. Nereden çıktı bu söz? Beştepe'nin bunca avukatı varken bu işler sana mı kaldı? İnsanın aklına Avrupa Şampiyonası finallerinde Hırvat futbolcuyu düşürmeyi akıl edemeyen bir eski sporcunun şimdi niye ortalara çıktığı geliyor? Yaptığı işin sonunda koca şampiyonadan eli boş dönmüştük.

Şimdi de Atatürk'ün sözlerini hatırlayalım; "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim". Milletin vekilliği yerine, fedailiğe soyunanları bulanları da ayrıca tebrik ediyorum.

Alpay Özalan'ın "dakka bir gol bir" çıkışının tarihe yazılan gol yedirmesinden pek farkı yok sanırım. Kendisine tavsiyem, şu andaki Hırvatistan'ı iyi izlemesi. Adamlar ayaktopunu zekalarıyla birleştirip, ne hale geldiler. Özalan'a son hatırlatmam, seçildiği yerin Tayvan Meclisi olmadığı!

***

Mahvettiler

Başak Şengül'ün "süt dökmüş kedi" halini görünce üzülmemek mümkün değil. Bırakın CNNTÜRK'ü tüm ekranların en başarılı yüzünü nasıl bu hale getirdiler. Yeni CEO Mehmet Soysal'a bir soru yöneltmek istiyorum "Topladığı yeni spikerlerin tamamı bir Başak Şengül eder mi?" Elini vicdanına koyup öyle cevap versin.

Bir örnek daha vermek istiyorum; "Taha Akyol'un Eğrisi Doğrusu'nu Soysal mı kaldırdı? Yoksa MHP yönetimi mi emretti?"

Evrim geçirenler

Haksızlık etmeyeyim. Bazı iktidar yandaşları ise sempatik görünmeye başladı. Okan Müderrisoğlu, suskunların yerini aldı. Uyarıları "dost acı söyler" türünden. Müderrisoğlu'nun eleştirilerini güreş terimleriyle zenginleştirmesi çok güzel. Kendisini bu yıl Kırkpınar'a davet ediyoruz.

Aynı yorumları Mustafa Kartoğlu için de tekrarlayabiliriz. Onun uyarıları nispeten daha yumuşak. Yine de doğru yolu bulduğuna inanıyorum. Umarız bu çizgiler 29 Mart'a kadar kırılmaz.

***

Sizden gelenler

Mesajlarınızın hız kesmemesi sevindirici. Uzun olmayanları daha çok seviyorum. Bazılarının yolladıkları doçentlik tezi gibi. Yer bulmakta gerçekten zorlanıyorum.

...

Bugün önceliği Dr. O.A. Kalafatçılar'a vereceğim. Bu aralar bindirmelerine benimle başlaması ilginç. Eleştirdiğim Oğuz Haksever'i savunmakta. CHP ile ilgili yazdıkları bana İsmet Paşacı aile fertlerimi hatırlatıyor. Aradaki fark Paşacıları kınaması.

...

İsa Yıldırım gözlemlere dayanan seçim analizlerinde tutarlı. Bu arada Çorlu'daki tren faciasıyla ilgili mesajlar bir hayli fazla. N. Öztürk'ün üstünde durduklarını daha önce ben de yazmıştım.

***

Son iki gün

Bugün İngiltere-Belçika yarın Hırvatistan-Fransa maçlarıyla Dünya Şampiyonası tamamlanıyor. Futbolseverler son 48 saatin tadını çıkarmalı. Hanımlar da "Ne zaman bitecek?" sorularından böylece kurtulmuş olacaklar! Hırvatların finale çıktığı oyunda iki şeye takıldım. TRT'nin iki spikerinden biri olan Levent Özçelik'in sesi kısıldıkça, sanki Eurovision'ların unutulmaz ismi Bülent Özveren'i -ilk benzetmeyi Esat Atalay yaptı- dinliyoruz sandık. Diğer takıldığım konu biraz daha ciddi idi; "Hakem Cüneyt Çakır'ın kıyafeti". Hırvatistan formasının alt-üst edilmişi gibiydi. Mavi veya yeşil kıyafeti yanında yok muydu? Hiç bir FIFA yetkilisi de uyarmadı mı? Çakır'ın kondisyonuna gelince müthişti. Nerede yangın çıkmak üzereyse tepelerinde bitiverdi. İki küçük hata dışında yanlışını göremedik. Onlara da yardımcıları sebep oldu. Örneğin topuğa çarpıp, kornere çıkan topa aut çalınması gibi...

***

Uluç'un teklifi

Meslek büyüğüm Hıncal Uluç'un bir yazısını geçemedim. Biraz gecikmeli de olsa yayınlamak istiyorum:

"TRT Müzik'in adının -Zerrin Özer kanalı- olarak değiştirilmesini teklif ediyorum.

Yani bu kadar kör parmağım gözüne de olmaz artık.

Aynı gün, arka arkaya iki ayrı programda, Zerrin Özer'in bin yıllık Gönül Şarkısı'nın iki ayrı klibini izledim.

Bekledim ki, bizim Nayman'ın arkada dans ettiği bin defa gösterdikleri üçüncü versiyon da yayınlansın.

TRT Müzik, kaç ama kaç çeşit program yaparsa yapsın, Siyah Beyaz, Hey Gidi Günler Hey dahil, hepsinin yapımcısı önce bir Zerrin seçiyor sanki emir almış gibi.

Ayıptır beyler!"

(Benden de bir not: Bu kanalda yer almasının ana sebebini bilmeyen var mı? B.A.)

...

GÜNÜN SÖZÜ

Kendinden daha güçsüz olanlara güç gösterisinde bulunanlar, ancak korkaklardır. Voltaire

Yazarın Diğer Yazıları