MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
“Kumpas”ın mağdurları ders verdi; “kumpasçıları” için “adalet” istedi

Hukuksuzluğa hukuksuzluk demeye devam edeceğiz
(...) Olağanüstü bir hukuksuzluk döneminden geçip yıllarca süren yargılama ve hapisliğin ardından özgürlüğüne kavuşmuş kişiler olarak bizlerin kime yapılırsa yapılsın hukuksuzluğa hayır demesi görevdir, sorumluluktur. Burada konunun iki ayağı var. Birinci sözümüz iktidarın parti kanadına. Eğer siz kendinize hukuksuzluk yapıldığını, 17-25 Aralık sürecinde size kumpas kurulduğunu, yargının bu amaçla kullanıldığını düşünüyor ve bu operasyonun kumpası kuranların açığa çıkartılması olduğunu savunuyorsanız, bunu sadece kendi döneminizle sınırlı tutamazsınız. Türkiye’de benzer hukuksuzluklar, kumpaslar sadece size değil, askerden gazeteciye, akademisyenden öğrenciye, toplumun her kesimine yapıldı. Bu durumda Ergenekon ve Balyoz davalarını kurgulayanları da açığa çıkarmak, bunun için çaba harcamak her şey bir yana iktidar olarak görevinizdir.

İkinci sözümüz iktidarın cemaat kanadına. (...) Dünkü operasyon görüntülerini insani bulmuyoruz. Bir kişi mahkeme tarafından suçluluğu kesin olarak kanıtlanana dek masumdur. Sizler de bugün düzmece delillerle, özel olarak hazırlanmış iddianamelerle haksız yere suçlandığınızı iddia ediyorsunuz. Bu cümleleri geçmişte biz de çok kullandık. Bugün inandırıcı olabilmeniz için geçmişteki hukuksuzlukları da yeniden masaya yatırmanız, haberciliğinizle ilgili en azından özeleştiri yapmanız gerekli. 
Siz özeleştiri yapmasanız da biz hukuksuzluğa hukuksuzluk demeye devam edeceğiz...
Mustafa Balbay Cumhuriyet

medya-polemik.jpg

Medyada operasyon”
İktidarın polise düzenlediği  “paralel”  operasyonu Hürriyet “Operasyon”, Milliyet  “O amirlere kelepçe”,  Sabah  “Emniyete girildi sıra yargıda”, Habertürk “Emniyette paralel yapı operasyonu”, Zaman  “Rezalar dışarıda yakalayanlar içeride”, Vatan “Sahur baskını”, Taraf  “Emniyetle başladı”, Cumhuriyet “17 Aralık rövanşı”, Türkiye “Derin kulak operasyonu”, Akşam “Paralel kulaklara hukuk operasyonu”, Star  “Paralelin kalbine çifte darbe”, Bugün “Utanacak hiçbir şey yapmadın oğlum”,  Birgün “Artık Erdoğan’a dokunan yanar”, Sözcü “Keser döndü sap döndü, gün geldi hesap döndü”, Yeni Şafak “Cuntaya baskın”, Aydınlık “F Tipi Gladyo’ya Silivri Yolu”, Yeni Akit “Paralele operasyon”, Yurt  “Sahurda baskın”, Ortadoğu “Suçları hırsızlığı ortaya çıkarmak” manşetleriyle duyurdu.