MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
MEDYA POLEMİK

İki başbakanlı ülke

Bunların bir sloganı var:
 “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır!” 
Öyleyse durum vahim!
Gerginlikler, kavgalar, sıkıntılar, hakaretler devam edecek demektir.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlar Kurulu’ndaki yüksek hakimlere bile “Haşhaşiler” diye hakaret ederse, gerisini siz düşünün artık!
Davutoğlu’nun başbakanlığının ülkemizde “hayırlara vesile olmasını” dileyelim ama umudumuzun az olduğunu da belirtelim!
Türkiye’de şimdi “İki başbakan” var.
Davutoğlu görünen Başbakan.
Görünmeyen başbakan ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan.
Tayyip Bey “Değişen bir şey yok, sadece isim değişti, o kadar!”  diyor ve direksiyonun kendi ellerinde olduğunu ifade ediyor. Yani, kızgınlıklar, kavgalar, gerginlikler bitmeyecek, halkın ekonomik sıkıntıları azalmayacak, ülkedeki her şey aynen sürerken,  “açılım ve çözüm süreci” de devam edecek.
“Analar ağlamasın”  diye başlatılan bu süreç PKK’yı şımarttı, azdırdı o kadar. Analar ağlamaya devam ediyor!
PKK’lı teröristler son bir ayda, biri teğmen 5 askerimizi şehit etti, 15 günde 38 ayrı terör olayı çıkardı, 9 vatandaşı kaçırdı, 6 defa gasp yaptı, 3 beton mikseri yaktı, bir şantiye ve bir barajı bastı!
Tayyip ve Davutoğlu beyefendilerin  “Yeni Türkiye” dedikleri, işte böyle bir yer oldu!  
Rahmi Turan/Sözcü

Bu işte bir terslik yok mu? “İçki içmek günah” ama inanmadığın şeyler 

üzerine “ant içmek” sevap...
Akif Kökçe Milliyet/(Açık Pencere)

Tükür tükür yala

“Tutturmuşlar ’Laiklik elden gidiyor’. Yahu bu millet istedikten sonra tabii elden gidecek. Sen bunun önüne geçemezsin ki?”  
R. Tayyip Erdoğan, 1994
 “Laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”  
R. Tayyip Erdoğan, 2014

***

 “İşleri güçleri milletin dinini, laikliğini, Cumhuriyetini istismar etmek. Bu yolsuzluğa batmış hükümeti oyun dışı bırakacağız.”  
 “Allah şahidim olsun, bu millet, bu iktidara zıkkımın kökünü gösterecektir.”  
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, 2008 
 “Asırların boynu büküklüğüne isyan eden bu millet, kendi adamını, Recep Tayyip Erdoğan’ı bir tarih yapıcı olarak ortaya çıkardı. Bütün dünya bilmelidir ki, bundan sonra nerede olursa olsun, onunla birlikte olacağız.”  
AK Partili Süleyman Soylu, 2014

***

“Bizim en büyük sıkıntımız, aramızdaki gizli ve sinsi AKP’lilerdir. Eğer 2023’te bu sahtekâr iktidar olursa, Başbakan’ın çocukluk arkadaşı, askerlik arkadaşı, mahalleden arkadaşı, belediyeden arkadaşı ve şoförlerinden başka hiç kimsenin milletvekili olamadığını göreceğiz. 
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş
” Erdoğan’ın başbakan yardımcılığını yapma şerefine ve onuruna nail oldum. Bundan dolayı bahtiyarım. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş

***

 “Eğer AKP son seçimde aldığı yüzde 24 oy oranı ile Cumhurbaşkanlığını dayatır ve ’Özerk kurumların başkanlarını da ben atarım, TSK içinde de istediğim düzenlemeyi yaparım’derse, karşı yüzde 76’lık kitle ve kurumların tepkisi ile Türkiye’de istikrar, maksimum 17 ay sürer.”  
Köşe yazarı Yiğit Bulut, 2005 
 “Sayın Başbakan’a inanılmaz saldırı var. Oysa Türkiye’de ilk defa halk cumhurbaşkanını seçecek. Askeri vesayet bitecek.”  
Başbakan’ın danışmanı Yiğit Bulut, 2014

***

 “Gurbet hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır. Biz, gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Bu sıla hasreti artık bitsin istiyoruz.”  
R. Tayyip Erdoğan 2012 
 “Çık, Türkiye’ye gel. Oradan tezgâh kurma. Unutma, tezgâhların üstünde bir tezgâh vardır. O tezgâh, bir gün seni de vuracaktır.”  
R. Tayyip Erdoğan, 2014

***

 “Siyaset, omurgalı duruş gerektirir. Siyaset ilkeli duruş gerektirir. Biz ilkeli, onurlu duruşumuzu, en önemlisi omurgalı duruşumuzu muhafaza edeceğiz.”
R. Tayyip Erdoğan, 2014
Can Dündar/Cumhuriyet