MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
MEDYA POLEMİK

“çArşı”yı asmalısın!

Fark burada...
İnsanların kafasını kesenlere sempati duyarken yobaz, Çarşı sokakta gördüğü bir köpek yavrusuna kıyamıyor...
Harçlıkları ile kurdukları barınakları var...

*

Yeşil kalmadı çalmaktan...
Mezarlıklara sıra geldi, ölüleri kaldırıp kendine rezidans yapacak...
Çarşı bir dal kesildiğinde, gidip gövdesine sarılıyor... Kendi elini kolunu veriyor, bir dalı vermemek için...
Fark bu...

*

Nasıl yapıyorlarsa, şehirlerin en iyi yerlerinde rant getirecek görkemli okul binaları peş peşe Bilal’e verilmeye başlandı...
Aynı yaşlardaki Çarşı gençleri, uzak köylerdeki okullara yetişip, amele gibi çalışarak yıkık okulları onarıyorlar...
Küçük çadırlarında aç susuz...

*

Meydanlara seninkiler ellerinde pala ile geldiler...
Çarşı’nın elinde karanfil...
Farktır bu...

*

 “Savaşa hayır”  diyordu...
Sizler milletten gizli saklı kanlı terör örgütlerine roket, bomba, füze gönderirken... Ölen çocuklarla ölmüştü Çarşı, ortak ölümlerine ağlıyordu, gözünde iki boncuk yaş...
Fark işte...

*

Onun için Çarşı’yı asmalısın...
Olmadı müebbet...

*

Doğrudur...
“Darbe”  yapabilirler...
Ortalıkta kimse kalmadığına göre... 
Zorbalığa karşı çıkabilecek, hukuk dışına çıkan iktidara  “darbe” yapabilecek ciddi demokratik güçtür Çarşı...
Yürekleri var...
Çağdaşlık sevdaları...
Bir de topları
Bekir Coşkun /Sözcü

İnce mesaj

Muhalefet liderlerine,  “Bundan sonra muhatabınız artık benim”  diye seslenen Başbakan Davutoğlu,  “Cumhurbaşkanı siyaset üstünde” diyor! Bu açıklamada,  “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla”  mesajı da yok mu?
Zeki Ceyhan /Milli Gazete

Örtülü ödenek harcamasında artış

(...) Maliye verilerine baktığınızda haziran ayı örtülü ödenek harcamasının 14 milyon TL gibi, sekiz ayın en düşük düzeyinde kaldığı görülüyor. 
Bu kalemin, izleyen iki ayda 10-11 kat artarak 141-157 milyon TL’ye yükselmesi, hangi  “milli menfaat”  için gerçekleşmiş olabilir? 
Temmuz-ağustos, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının en yoğun dönemine karşılık geliyor. Söz konusu dönemde, örtülü ödeneğin, kanunla yasaklanmasına rağmen seçim kampanyası için kullanılma ihtimali, muhalefet milletvekillerince Yüksek Seçim Kurulu nezdinde gündeme getirilmişti.  Cevabını “resmen”  alamayacak olsak da, kampanya döneminde, 10 kat artışı ifade eden güncel rakamlar vesilesiyle anımsatmış olalım...
 Çiğdem Toker /Cumhuriyet

Kapak olsun

NATO’da görevli Kurmay Yarbay F-16 pilotu Hakan Karakuş’u Ankara’nın ortasında eşinin yanında başına tekmelerle vurarak feci şekilde dövdüler. Ölebilirdi. Hakan Karakuş, Türk Hava Kuvvetleri Komutanı’nın damadı. Gözü dönmüş saldırganlar Kuveyt Büyükelçiliği diplomatlarıydı. Kuveyt Büyükelçisi,  “diplomatlarımızı yurt dışı ederseniz Kuveytli yatırımcı Türkiye’den parasını çeker, gider”  diye tehdit ediyor. Bu küstah ve terbiyesiz tehdit;  “IMF’ye borç verecek duruma geldik”  diyenlere kapak olsun.             
Necati Doğru/ Sözcü

medya-polemik-002.jpg

Kılavuzu karga olanın...

(...) Kılıçdaroğlu’nun MYK’ya alıp Genel Başkan Yardımcısı yaptığı Mehmet Bekâroğlu, CHP’nin tanıtımını ve halkla ilişkilerini yürütecek.
Mehmet Bekâroğlu kim?
Atatürk’ten, dolaylı olarak  “Kefere”  diye bahseden dinci bir adam! 
(...) Merkez Yönetim Kurulu’na yeni giren Enis Berberoğlu, gazeteci kökenli... Hürriyet gazetesinin Tayyip Erdoğan ile arası açılınca, başarılı Genel Yayın Müdürü Ertuğrul Özkök kızağa çekilmiş, onun yerine, bu konudaki ehliyeti bilinmeyen Enis Berberoğlu getirilmişti. Ondan istenen iktidar partisi ile gazetenin arasının düzeltilmesi idi.
Enis Berberoğlu, Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla gezilere filan katıldı, hoşa gidecek haberler yaptı, Erdoğan’ın seveceği başlıklar attı ama bir türlü istenileni başaramadı!
Bu olmadığı gibi, aradan geçen beş yılda gazete eridi, tiraj önemli oranda düştü! Sonunda Enis Berberoğlu’nu da (haklı olarak) yolcu ettiler!
Şimdi CHP’ye kapağı atan Berberoğlu particilik oynayacak ve CHP’nin iletişim ve medya ile ilişkilerini sağlayacak! Başarılar diliyorum ama bunu nasıl yapacak, meraka değer doğrusu...
(...) Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı  “A takımı” (bir kısmı hariç) insana hiç umut vermiyor.
Hani ne derler! “Kılavuzu karga olanın burnu b.ktan çıkmazmış!” 
CHP’de bugünkü durum buna benziyor! Yazık!
Rahmi Turan/ Sözcü