MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
MEDYA POLEMİK

Yaptığı muhalefet ve milli değerler paralelindeki yayın anlayışıyla kısa sürede ülkenin en çok izlenen kanallarından biri haline gelen Halk TV’nin tez zamanda dönüşüp ekranını etnikçi, 2. Cumhuriyetçi, liboş tiplere emanet etmesine sert tepki

“Lanet olsun haber anlayışınıza”

Gezi Direnişi sırasında yaptığı yayınlarla halkın gönlünde taht kuran Halk TV’ye bir şeyler oldu. CHP’ye yakınlığıyla bilinen bu kanal, partideki değişime uydu ve ekranını laiklikten ve devletin bölünmez bütünlüğünden yana olan aydınlara, siyasetçilere, gazetecilere kapattı. Onların yerine düne kadar Atatürk’e hakaret eden, devrim kanunlarını ayaklar altına alan, CHP’yi aşağılayan,  “6 ok” u yerin dibine sokan dinci, bölücü ve liboşlar kanalda boy göstermeye başladı.
(...)
Örneğin HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan önceki gün Halk TV Ana Haber Bülteni’ne bağlanmış ve aynen şunları söylemiş:
 “IŞİD çetelerine karşı onurlu mücadele veren bir halkı (PKK’yı kast ediyor), Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırıyorlar diyerek haber yapıyorsunuz. Lanet olsun bu haber anlayışınıza... Sizi protesto ediyorum!” 

***

Teşbihte hata olmaz; hırsıza kapınızı açarsanız, soyulmaya razısınız demektir!
Ne yani,  “Yıllardır Atatürk ilke ve devrimlerini savundunuz. Ekranlarınızı Atatürkçülere açtınız. Şimdi ise bizi keşfettiniz, size inananların burunlarını sürttünüz. Teşekkür ederiz” mi diyecekti Hasip Kaplan?
Bunu mu bekliyordunuz ondan?

***

Adam haklı sevgili Halk TV yöneticileri...
Madem Y-CHP’nin kuyruğuna takılıp; kendi değerlerinize ihanet ediyorsunuz... Madem kendi kadrolarınızı yok sayıp, el âlemin bölücülerine, dincilerine şirin görünmeye çalışıyorsunuz... O zaman bu kadarcık hakarete de katlanacaksınız!
Geçmişinizin faturasını bir şekilde ödeyeceksiniz!
Hatta bu kadarla da kalmayacaklar; çok yakında Türkiye Cumhuriyeti devletine, bu devletin kurucu kadrolarına, değerlerine de hakaret edecekler yayınlarınızda...
Katlanmak istemiyorsanız özünüze döneceksiniz!
Liboşları, bölücüleri, din tacirlerini ekranlara çıkarmanız için talimat veren Y-CHP’nin ağalarına hadlerini bildireceksiniz!
Yani... Dik duracaksınız Hakan Aygün kardeşim...
Eğilmeyeceksiniz, bükülmeyeceksiniz, kıvırmayacaksınız... 
Hayır; bunları yapmayıp,  “Biz böyle iki arada bir derede kalmaktan memnunuz”  diyorsanız... Emin olun, daha çok dayak yersiniz!

***

Ne diyor Hasip Kaplan? 
 “Lanet olsun bu haber anlayışınıza... Sizi protesto ediyorum!” 
Eee; bu da size “ana haber” olsun sevgili kardeşlerim!
Mustafa Mutlu / Aydınlık

İsrafı önlemeye Cumhurbaşkanı saraylarından başlasa

Başbakan Davutoğlu Maliye’den durum raporu (brifing) alınca; devletin taşıt araçları ile bina kiralamasında büyük harcama ve israf olduğunu görmüş ve  “vatandaşın alın teri ile gelen vergi gelirlerinin verimli kullanımı”  için israfların önüne geçilmesini istemiş. Cumhurbaşkanı’na Ankara’da 1000 odalı yeni Ak Saray bile yetmedi. Çengelköy’de Vahdettin Köşkü, Beylerbeyi Sarayı’nda da yüksek harcamalarla kendine 3 saraylı yaşama ve çalışma alanları yarattı. Kendine yeni saray uçağı aldı. İsrafı önleme samimiyse önce saraylardan başlanmalı ki, halk inansın.

Necati Doğru / Sözcü

Çarkçı

(...)
Özel uçağına binip ayakları yerden kesilince Tayyip sordu:
 “Asker ne için vardır?” 
Cevabını kendi verdi:
 “Böyle durumlar için vardır.” 

***

Tayyip’in çarkı inanılmazdı!..
Kara harekatından söz ediyordu!..
Obama ile Biden, Tayyip’i kafaya almışlardı?..
Tayyip Genelkurmay Başkanı edasıyla konuşuyordu:
 “Terör örgütünü sadece hava operasyonuyla bitiremezsiniz. Mütemmim (tamamlayıcı) gücü karadır. Karanın gitmediği yer hiçbir zaman kalıcı olamaz. Silahlı Kuvvetlerimiz bize nerede gereklidir? Böyle anlarda. Sınırımıza tehdit olursa askeri harekat yapılır.” 

***

Havasından mıdır, suyundan mıdır, ABD, insanı inanılmaz şekilde değiştiriyor!..
Tayyip de gitti Obama ile ayak üstü, Biden ile oturarak konuştu, kendini gerçekten  “Başkomutan” zannederek çark etmiş vaziyette döndü!..
Sonuçta, alavere dalavere Mehmetçik Suriye’ye!..
Türk Milleti bu çarkı asla unutmamalıdır!..
Mehmet Türker / Sözcü

Anne acısı

Kısa süre önce CNN Türk’le ilişiği kesilen gazeteci Rıdvan Akar’ın annesi Aysel Akar vefat etti. Şakirin Camisi’ndeki ikindi namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedilen Aysel Akar’a rahmet, Rıdvan Akar’a başsağlığı diliyoruz.