MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
MEDYA POLEMİK

Yargı kararı ne olursa olsun tarih hırsıza “HIRSIZ” der

Erdoğan ailesine ve AKP’li bakanlara kadar uzanan 17 Aralık ve 25 Aralık rüşvet skandalı soruşturmalarına savcı takipsizlik kararı verdi.
Artık... Erdoğan Ailesi’nin fertleri; AKP’li bakanlar ile bakan çocukları ve keza Reza Zarrab yargı önüne çıkarılmayacak!
(...)
- Çandarlı Kara Halil Paşa, Osmanlı askeri örgütünün ilk adımı sayılan  “Yaya”  sınıfı kurulduğunda, adını listeye yazdığı hemen herkesten rüşvet aldığı için yargılandı mı? HAYIR!.. Oğlu Vezir Ali Paşa da, İstanbul kuşatmasını kaldırması için Sultan Beyazıt’ı razı etmesi karşılığında rüşvet aldı. O, yargı önüne çıkarıldı mı? HAYIR!..
(...)
- Kanuni Sultan Süleyman’ın rüşvetçiliği ile meşhur Sadrazam Rüstem Paşa hiç yargı önüne çıkarıldı mı?HAYIR!..
(...)
- Aldığı özel yat rüşveti karşılığında Mısır Valisi İsmail Paşa’ya  “Hıdiv”  unvanı veren Sultan Abdulaziz yargılandı mı? HAYIR!..
- Sadrazamlığı 50 bin altına satın alan Topal Recep Paşa yargılandı mı? HAYIR!..
(Kellesini ayaklanan halk aldı!)
(...)
- Asker maaşlarının ayarı bozuk sikke ile ödenmesi için 200 bin akçe rüşvet alan Rumeli Beylerbeyi Mehmet Paşa yargılandı mı? HAYIR!..
- Huzuruna gelen davacıdan birkaç bin akçe alıp lehine karar veren; ancak davalı kendine daha fazla rüşvet verirse bu kez onun lehine hüküm veren Lazkiye Kadısı Mehmet yargılandı mı? HAYIR!..
- 1875 Mali krizinde elindeki senetleri bir gün önceden satarak kendine çıkar sağlayan Sadrazam Nedim Paşa soruşturması yargı önüne çıkmasına neden oldu mu? HAYIR!..
- Taraflardan rüşvet almadan dava görmeyen Yenişehir Naibi Bekir yargılandı mı? HAYIR!..
- Kimi makamları rüşvet karşılığı satan Şeyhülislam Mehmet Ataullah Efendi yargılandı mı? HAYIR!..
(...)
- Zimmetine geçirdiği 7 milyon 500 bin dolar ile ABD’de yatırım yapan Sultan II. Abdülhamid’in akıl hocası Arap İzzet Paşa yargıya hesap verdi mi? HAYIR!..
- Okuma-yazma bilmemesine rağmen rüşvet vererek Anadolu Kadıaskeri olan ve verdiği rüşvetlerin parasını fazlasıyla rüşvet alarak çıkaran Hocazade yargılandı mı? HAYIR!..
(...)
- Sultan III. Mehmet’i etkilemesi için İngilizler’den rüşvet alan padişahın akıl hocası Saadeddin Efendi yargılandı mı? HAYIR! (Bu Saadeddin Efendi, aldığı rüşvetleri defterine yazan Sadrazam Hadım Hasan Paşa’nın defterini ele geçirerek idamına sebep oldu! Hırsız hırsızı iyi tanıyor!)
- Napolyon’dan rüşvet alan Osmanlı’nın Paris elçisi Halet Efendi yargılandı mı? HAYIR!..
- Mevkufati Kara Abdullah tarafından rüşvetçilikleri Divan önünde ortaya dökülen Rumeli Kadızadesi Memikzade ile Anadolu Kadıaskeri İmamzade ayrıca yargıda hesap verdiler mi? HAYIR
- Sattığı devlet mallarının parasını cebine indiren Derviş Aşçı Dede İbrahim yargılandı mı? HAYIR!
(...)
Devlet adamı olarak hırsızlık yapıp, rüşvet yiyip adaletten/ yargı önünden kaçabilirsiniz.
(...)
Amma...Yargıdan kaçsanız da, yukarıda örneklerini gördüğünüz gibi, tarih yazıyor kardeşim!
(...)
İşte bak:
Katip Çelebi yazdı.
Peçevi yazdı.
Naima yazdı.
Şanizade yazdı.
Koçi Bey yazdı.
Kantemir yazdı.
Uzunçarşılı yazdı.
Orhun Yazıtları bile yazdı.
(...)
Yargı kararı olsun veya olmasın; tarih hırsıza “hırsız” der!
Ve tarih ispatlamıştır ki; hiçbir zorba iktidar ve kişi, gerçeğin üzerini kapatamamıştır. Kimse tarihin yüce mahkemesinden kaçamamıştır...
Soner Yalçın / Sözcü

Erdoğan’ın karşısında 90 derecelik açıyla eğilebilen Ferit Şahenk’in kanalına “Deniz Feneri sanığı” danışman

Reverans kardeşliği

RTÜK Başkanlığı sona erdikten sonra eski çalıştığı yer olan Kanal 7’ye dönerek, Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturan Zahit Akman’ın NTV’ye de danışmanlık yaptığı iddiaları konuşuluyor. (...) Medya kulislerinde konuşulan bu iddia üzerine görüşlerine başvurduğumuz NTV yetkilileri söz konusu iddiayı yalanlamazken, Akman’ın tam olarak hangi konularda danışmanlık hizmeti verdiği ve bunun karşılığında kendisine ne kadar ücret ödendiği yönündeki soruları cevapsız kaldı. Medya dünyasında bir yayın grubunda üst düzey görevde bulunurken, rakip bir gruba danışmanlık yapmak alışılmış bir durum olarak görülmüyor. 
Postmedya.com

“İmralı karargâhı”

(...) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  “Herhalde kalkıp özel villa tahsis edilecek hâl yok”  sözlerinin mürekkebi kurumadan haber patlayıverdi. Hürriyet’in manşetine göre, (...) teröristbaşı için küçük bir malikane hazırlanmış. Hatta, yakın gelecekte adanın diğer ucundaki tatil kampına yerleşecekmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu sözlerini hatırlayın: Öcalan’ın başka bir cezaevine naklinin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine Erdoğan demişti ki:  “Orası cezaevi değil, dikkat ederseniz.” Şimdi anlıyor musunuz Erdoğan’ın bu sözlerinin anlamını? Cumhurbaşkanı’nın bu sözü üzerine ve teröristbaşı örgütüne doğrudan mesaj gönderebildiğine, kendisine bir de sekreter verileceğine göre, Adalet Bakanlığı’na soruyoruz:  “İmralı cezaevi, gerçekten cezaevi mi, yoksa Teröristbaşı Apo’nun PKK’yı yönettiği karargâhı mı?” 
 Bu noktada Napolyon’un, Elbe Adasında tutulduğu yerden kaçtığı zamanki gazete manşetlerini hatırlamakta yarar var. Kaçtığı gün; “canavar Elbe’den kaçtı.” İkinci gün,  “Napolyon Elbe’den kaçtı.” Sonra,  “imparator Paris yolunda!” Paris’e dayandığında,  “haşmetmeab bugün Paris’te!” 
Bu gidişle Öcalan’ın İmralı’sı, Napolyon’un Elbe’si olur mu dersiniz?!..
Faruk Köse / Yeni Akit

Eee hani teröristtiler?

Kobani’yi IŞİD’e kaptırmamak için, daha doğrusu, topraklarını korumak için savaşan PYD’lileri terörist ilan etmiştik.. Dışişleri Bakanı, peşmergenin PYD savaşçılarına yardım etmek için Iraktan Kobani’ye geçmesine yardımcı olduklarını söyledi.. ABD Dışişleri Bakanı, PYD’ye silah ve tıbbi malzeme yardımı yaptıklarını açıkladı.. Ankara’ya da bilgi verdiklerini söyledi.. Anlaşılan Ankara ’Onlar terörist, nasıl silah verirsiniz’diye ortalığı ayağa kaldırmamış.. Ankara’nın yardımcı olduğu peşmerge de Kobani’ye turistik gezi için gitmiyor.. Silahlarıyla gidiyor.. Silah götürüyor.. Eee. Hani teröristtiler!..  Yine içeriye farklı sözler, dışarıda başka politika mı? 
Mehmet Tezkan / Milliyet

(!)

Ortaya çıkıyor ki Cumhuriyet savcılarının bir işi de bundan böyle bakanların yaptıkları yolsuzlukları örtbas etmek olacak!
Mehmet Y. Yılmaz / Hürriyet