MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Çarşafa dolandık

...Hani aramızda stratejik ortaklık vardı? Ne oldu? “Stratejik ortaklık”  sadece züğürt tesellisi! Ortaklığın adı,  “ABD’nin çıkarlarına hizmet ortaklığı!” Amerika ne derse “emrin olur” diye derhal yapıyoruz.

Obama “Kobani’ye yardım koridoru açın” diyor, mırın kırın etsek de, hemen açıyoruz.
Şimdi, terör örgütleri Türkiye’den geçmek için sıraya girmiş durumda... Hazin bir durum! Dost da, düşman da halimize kıs kıs gülüyor!
Daha iki yıl önce ne IŞİD vardı, ne de PYD... Bu iki önemsiz örgütü Amerika ile Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin Esad’ı devirme planları büyüttü.
Amerika, Esad’ı devirmekten artık vazgeçti ama bizimkiler hâlâ inat ediyor! Bu yüzden her gün biraz daha çarşafa dolanıyoruz!              
Rahmi Turan / Sözcü

+++

GÜNÜN 
SORUSU ? 

Genelkurmay Başkanlığı’nın AKP Hükümeti’nin JGK hamlesine karşı yaptığı tek satırlık itiraz açıklaması gerçek bir itiraz mıdır? JGK’yi AKP Hükümeti’ne teslim eden bir Genelkurmay Başkanlığı, ABD’nin Türkiye’yi hedef alan planlarına nasıl direnecektir?        
Mehmet Ali Güller / Aydınlık

+++

(!)
Hatırlatalım

Validebağ’da yapılmak istenen cami “Çamlıca Tepesi’ne yapılan 50 bin kişilik camiye” yalnızca 10 dakika uzaklıkta...
Akif Kökçe Milliyet / (Açık Pencere)

+++

Son sözüne 
2 yıl hapis istemi!..

Aydınlık yazarı Hikmet Çiçek hakkında, sanığı olduğu Ümraniye davasında  “son sözlerini”  söylerken  “Kahrolsun faşizm! Kahrolsun Amerikan emperyalizmi! Yaşasın bağımsızlık, devrim, sosyalizm” dediği gerekçesiyle 2 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Çiçek, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin şikayet başvurusu üzerine Silivri 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, TCK 125. maddesinde yer alan  “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” suçundan yargılanacak.