MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Pas demiri terör ülkeyi eritir


İktidar kurnazca gündem değiştirip dikkatleri başka yöne çekiyor,  “Çözüm süreci”  adı verilen tehlikeli pazarlıkların üzerini örtmeye ve bunları halktan gizlemeye çalışıyor.
İmralı’da, Teröristbaşı Apo ile gizli görüşmeler devam ediyor. Türkiye’nin hemen her gün değişen gündemi bazen PKK sorununu geri plana itiyor ama...
Gerçek o ki, Güneydoğu’da PKK bütün muzırlığı ve hainliği ile terör faaliyetine devam ediyor, adam kaçırıyor, vergi adı altında para topluyor, yollarda kimlik kontrolü yapıyor.
Sadece bir gün içinde bize akseden bazı olaylar şunlar:
- Gaziantep’te, gözü dönmüş caniler yolcu dolu halk otobüsünü yaktı. Terör yandaşlarının ateşe verdiği otobüsteki yolcular son anda kapıları açıp kendilerini dışarı atarak kurtuldu.
- Diyarbakır’da PKK’ya ait bir bomba imalathanesi bulundu.
- Suriye kimlikli 10 PKK’lı terörist silahlı eylem yapmak için geldiği Şanlıurfa’da tesadüfen yakalandı.
Bunlar sadece basit birer örnek! Güneydoğu bölgesinde, buna benzer sayısız olayın yaşanmadığı gün yok!
AKP, bölücüleri şımartmaya devam etsin!
Bu adamlar, demirdeki pas gibiler...
Pas demiri, terör de ülkeyi eritiyor!
Rahmi Turan Sözcü

Kubilay’a söylemeyin...

(...) onun kafasını bağ bıçağı ile kesip, bir sırığa takıp kasabanın sokaklarında gezdirerek Cumhuriyet devrimlerini durdurmak isteyenler başardılar...
Kubilay’a söylemeyin...
Kubilay asker olduğu için değil, öğretmen olduğu için öldürüldü...
Yeni harflerle eğitime karşı çıkan canilerin nasıl başardıkları ise o gün Atatürk’ün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne gönderdiği taziye mesajında var:
 “... ...Kubilay Bey şehit edilirken, mürtecilerin gösterdiği vahşet karşısında, ahaliden bazılarının onlara alkışla destekte bulunmaları, bütün cumhuriyetçi ve vatanperverler için utanılacak bir hadisedir...”
O alkışlardır işte hâlâ...
Utanırsın...
Bekir Coşkun Sözcü

 

AKP’nin sorumluluğu gözden kaçırılmamalı

Demokrasisi azgelişmiş olan ülkelerin çok önemli özelliklerinden biri, yetkililerin sorumlu tutulamayışıdır!
Çünkü bu ülkelerde  “demokrasi” sadece yetki almak için kullanılır, yetkili olanları sorumlu tutacak mekanizmalar ise gelişmediği, geliştirilmedikleri ve ayrıca baskılandıkları için, kullanılamazlar.
***
Gerçek demokrasilerde iktidar sorumluluğunun denetlenmesi sadece seçimlere bırakılmaz...
Çünkü seçilmişlerin yaptıkları işlerin, anayasaya, yasalara, evrensel hukuka, insan hak ve özgürlüklerine, adalete uygun olması gerekir ve bunları denetlemek için özel kurumlar kurulmuştur: Anayasa Mahkemeleri bunların başında gelir... Sayıştay ve Danıştay gibi kurumlar, yürütmenin aldığı karar ve yaptığı harcamaların hukuka uygunluğunu denetler...
(...)
Ama demokrasisi azgelişmiş olan ülkelerde, bütün bu denetim mekanizmaları, yani esas olarak yargı, iktidarın denetimine alınır ve hiçbiri doğru dürüst çalışmaz.
(...)
 AKP’ye göre, kendi döneminde yapılan bütün kötülükler, ya tarihsel olarak “Cumhuriyet’in”, “Darbecilerin”, “Kemalistlerin” eseridir, ya da güncel olarak  “Paralel Devlet” dedikleri Gülen Cemaati’nin...
Oysa bütün bugün eleştirilen olayların arkasında AKP’nin icraatı, yaptığı yasal ve hatta anayasal değişiklikler vardır... Ama bu gerçekler hiç önemli değildir:
Güya bütün yanlışlar ve kötülükler başkaları tarafından yapılmış ve yapılmaktadır...
“Masum iktidar” ise ya bu haksızlık, hukuksuzluk, yolsuzluk ve rüşvetleri görememiş, ya da  “aldatılmıştır” !
Emre Kongar Cumhuriyet