MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Somali’ye “kutu” gibi konut


(...) Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Somali’ye  “10 bin konut” sözünü verirken projenin 1 yılda tamamlanacağını da söyledi. (Somali konutlarının, haziran seçimlerinde bol bol duyacağımız bir propaganda malzemesine dönüşeceğini anlamak içinse kâhin olmaya gerek yok.)
Konuyla ilgili Mogadişu kaynaklı dünkü haberlerde, finansmana dair bir veri bulunmuyordu. İnsan ister istemez, geçen yıl Reuters’ın geçtiği bir haberi hatırlıyor.
15 Şubat 2014 tarihini taşıyan bu haberde Somali Merkez Bankası eski başkanı Abdulselam Ömer, görevde kaldığı yedi ay boyunca Türkiye’nin aylık 4.5 milyon dolarlık nakit yardım yaptığını söylüyor ve ekliyor:
 “Ayda bir kez Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’ne gider ve 4.5 milyon doları kutular içinde teslim alırdık. Her zaman 100 dolarlık banknotlar halinde olurdu.”
Erken bir soru olsa da not düşmekte zarar yok:
Somali’ye 10 bin konutun finansmanı, Pakistan’da olduğu gibi Somali için vaktiyle Türk vatandaşlarından toplanan yardım paralarından mı, yoksa dönemin Merkez Bankası Müdürü’nün açıkladığı “kutular” dan mı karşılanacak?
Şimdi, seçim arifesinde TOKİ’nin davet mektubu göndereceği firmaları ve en düşük teklifi kimin vereceğini izleme zamanı.
Çiğdem Toker Cumhuriyet
 

Atıp tutmakla olmuyor
Dünyada hiçbir devlet, bugün bizim düştüğümüz acze düşmemiştir!
 “Açılım süreci” diye İmralı’da utanç verici pazarlıklar sürüyor, Kandil’deki çirkin görüşmeler devam ediyor, bir yandan da terör hâlâ yakıp yıkıyor.
Cizre’de PKK’nın şehir yapılanması YDG-H duruma hâkim Polis, jandarma ve asker, mecbur kalmadıkça ortalıkta görünmüyor. Son bir ayda 7 kişi vurularak öldürüldü!
Şırnak da Cizre gibi karışık... Bölücüler, Cizre’deki olayları bahane ederek terör estiriyor.
Tunceli’de PKK militanları, Pertek Belediyesi’ne, AKP ilçe binasına ve 3 birahaneye patlayıcı maddeler atarak oraları ateşe verdi.
Hakkâri’de, Silvan’da, Silopi’de de olaylar bitmiyor.
Terör yandaşları Silvan 4’üncü Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda görevli bir uzman çavuşa ait olan aracı yaktı. Silopi’de evlere, el yapımı patlayıcılar atıldı. Bunlar bize gelen haberler. Bir de duyulmayan sayısız olay var.
Devletten yana olanlar bölgede yaşayamaz hale geldi!
Hep yüksek perdeden konuşan Başbakan Davutoğlu nerede? Ne yapmayı düşünüyor? Bu işler atıp tutmakla olmuyor ki!    
Rahmi Turan Sözcü

Bu iddianame Beştepe’yi kızdırır
17 Aralık soruşturmasını yöneten  “dönemin”  Mali Şube Müdürü ve  “dönemin”  Organize Suçlar Şube Müdürü hakkında savcılık, iddianamesini hazırlamış.
(...) Buyurun Sabah’taki haberden okuyalım:
 “Adli Kolluk Yönetmeliği’nin 5. maddesinde dikkat çekilen ’karşılaşılan suçun işlenmesinin önlenmesinin öncelikli görev olduğu’ ibaresine dikkat çekilen iddianamede, şüphelilerin bu hükmü hiçe saydıkları, soruşturma süresi ve sonuçları dikkate alındığında iddia ettikleri suç işlenmeye başlandığı aşamada müdahale edilmeyerek iddia suçun oluşması için bekleyerek görevlerini ihmal ettikleri kaydedildi.”
Demek ki neymiş: Polis müdürleri,  “suçun oluşması için beklemişler”  ve  “suç işlenmeye başladığı aşamada müdahale etmemişler” .
Bekledikleri “oluşacak suç”  neydi, hatırlayalım: Rüşvet ve yolsuzluk!
E hani ortada bir  “rüşvet ve yolsuzluk”  suçu yoktu, bu bir darbe girişimiydi?
Suç hem var, hem yok!
Buna da kuantum fiziğinin, Türk adaletinde yansıması diyebilir miyiz acaba?
 Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet