MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
“Ankara” kepenk indirdi


Düne kadar  “beni kurtar Ankara” diyen bir Süleyman Şah Türbesi ile “seni kurtaracağım”  diyen bir Ankara vardı.
Bugün o Ankara yok.
O ruh yok.
O umut yok.
Düne kadar Diyarbakır,  “dara düşersem beni kurtaracak bir Ankara var”  diye düşünüyordu bugün  “Ne beni kurtar Ankara diyen bir Diyarbakır ve ne de bekle seni kurtaracağım” diyen bir Ankara var!
Gerçek (realite) direnir.
(...) Gerçek, gerçektir.
Bugün ne  “kurtar beni” diyen bir Hakkari, bir Van, bir Ağrı, bir Şırnak, bir Musul, bir Lefkoşe var ne de  “Bekle Hakkari, bekle Van, bekle Ağrı, bekle Şırnak, bekle Musul, bekle Lefkoşe seni kurtaracağım”  diyen bir Ankara! Diyarbakır, Van, Ağrı, Şırnak, Hakkari, Batman kantoncu (özerk yönetim) bekliyor.
Kantoncu Apo.
Saraycı Tayyip!
Bir oldular, “Ankara’yı dara düşen bahtı karayı kurtaran olmaktan”  çıkardılar.
(...) Irak’ta Irak Kürtleri ve Suriye’de Suriye Kürtleri ile Diyarbakır, Ağrı, Hakkari, Şırnak, Van’da  “kanton hazırlığı yapan”  Türkiye Kürtleri,  “Türk Ordusu’nun Süleyman Şah Türbesi’ni ancak PKK ile PYD’nin yardımı ile boşaltabildiği”  havasındalar. Süleyman Şah Türbesi, sınıra 300 adım (200 metre) yakına taşındı ve hemen üç adım ötesinde PKK bayrağı ile Apo posterleri mevzi tuttu. Yani Süleyman Şah Türbesi’nin yeni yerini PYD (PKK) korur oldu.
(...) Ankara’da TBMM  “Kirli Saraydaki Adamı Koruma Kanunu” çıkartıyor.
Gerçek, gerçektir.
Necati Doğru Sözcü

“IŞİD’den türbe kaçırma” fiyaskosu
Terör örgütüyle işbirliği yaptılar
(...) Türbe kaçırma yöntemi de, özü gibi, kırmızı çizgi filan bırakmıyor. (...) Ortaya çıkıyor ki, türbe kaçırma PYD’nin silahlı kanadı YPG ile birlikte yürütülüyor, yani terör örgütü ile işbirliği yaparak.(...) 18. yüzyılda Mozart  “Saraydan Kız Kaçırma” operasını yazıyor, AKP 21. yüzyılda  “IŞİD’den türbe kaçırma”  fiyaskosunu. “Kimse bizim gücümüzü test etmesin...”
Yalçın Doğan Hürriyet

GÜNÜN SORUSU
...Bir devlet savaşmadan, toprağını terk eder mi?
Nahit Duru Yurt

 “Şehit cenazeleri gelmesin” diye başlayan sürecin sonunda
şehitlerin cenazeleri değil, türbeleri bile gelmeye başladı!
Akif Kökçe Milliyet (Açık Pencere)