MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
“Ergenekon diye bir örgüt yok”

27 Şubat günü İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önemli bir dava vardı:
5’i profesör 8 sanık “Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne üye olmadan yardım etme”  iddiasıyla yargılandılar...
İddia edilen suçları, “Ergenekon”  denilen davada tutuklu bulunan, yüzlerce hayat kurtarmış, bir üniversite ve birçok hastane kurmuş dünyaca ünlü cerrahımız Prof. Mehmet Haberal’ın hapishane hücresi yerine, hastanede yatmasını sağlamaktı...
(...) İşte bu davada, duruşma savcısı Sait Kunt, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu:
(...) Mütalaanın sonuç kısmında,  “Ergenekon silahlı terör örgütünün varlığının herhangi bir mahkeme kararıyla sabit olmadığı ve bugün itibarıyla da kapatılan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının temyiz aşamasında bulunduğu, herhangi bir idari kararla bir yapının silahlı terör örgütü olarak adlandırılmasının mümkün olmadığı ve bu örgütün ilk kez belirtilen dosyada örgüt olarak adlandırıldığı”  belirtildi...
Ve mahkeme kararı ile varlığı sabit olmayan bir örgütten söz edilemeyeceği için bu örgüte yardım edilmesinin de söz konusu olamayacağı belirtilerek sanıkların beraatı talep edildi.
(...) Ne de olsa gerçeğin üstünü örtmek olanaklı değil...
Ve tarih asla unutmaz!
Emre Kongar Cumhuriyet


İşte “demokratik çözüm”
AKP ile PKK oturup yeni anayasa yapacaklar
Bir ülke kendi kendine ikide bir yalan söyleyip her defasında kendi uydurduğu yalana inanır mı? Biz inanıyoruz. PKK  silah bırakıyor yalanına bayılıyor, her duyduğumuzda arkasına takılıyoruz.
Silah bırakma masalı ilk kez 2009 yılında piyasaya sürüldü. Adı önce Kürt Açılımı, sonra Demokratik Açılım, daha sonra Milli Birlik Açılımı oldu. Habur’da umutlar suya düştü. Daha sonra  “çözüm süreci” başladı. PKK sözde silahlarıyla birlikte Türkiye’yi terk ediyordu. Sahte resimlerle halk uyutuldu. Giden birkaç kişi gizlice geri döndü.
Yalanın son adı ise “Dolmabahçe mutabakatı” oldu.
Öcalan’ın gönderdiği ve üzerinde mutabık kalınan 10 maddeyi basınımız  “Silahlara veda”  gibi başlıklarla veriyor. PKK silah bırakacak havası basılıyor. PKK sözcüleri Kandil’den “Silah bırakmayacağız”  diye bas bas bağırsa da... HDP bunun sadece bir  “çatışmasızlık önerisi”  olduğunu tekrarlasa da... Bazılarının işine yalan söylemek geliyor.
Dolmabahçe’de Öcalan’ın 10 maddelik yol haritası şifreye dönüştürülerek açıklandı. Neden şifrelendi... Çünkü içeriği anlaşılsa kamuoyu tepki gösterecekti. Bu yol haritasının sadece 10. maddesi ne olduğunu anlamaya yeter. Bu maddeyle PKK’nın taleplerini içeren  “yeni bir anayasa”  sözünün altına devlet imza atıyor. Yani; AKP ile PKK oturup yeni bir anayasa yapacaklar! İşte size demokratik çözüm!
Melih Aşık Milliyet
 

Vatana ihanet!
PKK, 7 Haziran seçimlerine giderken iktidarı rehin aldı!..
Ve PKK bastırdı, AKP çark etti!..
(...) AKP grup başkanvekilleri, uğruna Meclis’te kan dökülen iç güvenlik yasa tasarısının kabul edilen maddeleri de dahil olmak üzere  “Yeniden görüşebiliriz... Bazı maddeleri çekebiliriz” demeye başladılar...
Meclis’te CHP ve MHP can havliyle engellemeye çalıştı olmadı, Apo’nun İmralı’dan bir işareti iktidarın muhteşem çarkına yetti!..
(...) AKP iktidarı şu seçimlere giderken, ne isterlerse vermeye hazır vaziyette...
HDP’li vekil  “Türkiye Kürdistanı”  derken, Kürt ırkçılığı hazmediliyor...
İleride  “Kürdistan”  denilen bölgenin koparılmasının yolu açılıyor...
Tayyip faizle uğraşıp yüksek faize devam etmenin kendi kafasına göre  “vatana ihanet” olduğunu söylerken;
Vatana asıl ihanet PKK’ya teslimiyetçilikten geçiyor!..
İyi bakınız, şu günlerde vatan hainlerinin raksını izliyoruz!..
Mehmet Türker Sözcü