MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
AKP’de seçmen kaybı kaçınılmaz

...Her görüş ayrılığı, her sorun dışa yansımaktadır. 
Neden?
Yansımaktadır zira Cumhurbaşkanı katılmadığı, eksik bulduğu, taleplerinin tam yerine getirilmediği tüm durum ve hükümet adımlarını kamuoyu önünde bir tartışmaya dönüştürmekte, siyaset alanı üzerinden seslendirmekte, bir bakıma siyaset yaparak istediği sonucu almaya çalışmaktadır. 
(...)  bu tarz bir “kriz siyaseti” parti içinde saflaşma ve kavgaları öne çıkarır. İktidar partisinin dış çeperinde, yakın yayın organlarında cepheleşme yaşanır. Seçmen nezdinde partinin bugüne kadar temsil ettiği istikrar unsuru yara alır. Kriz kokusu ve endişesi, seçmen kaybına yol açar. Özetle bir örselenme süreci başlar. Bir süre önce bir hatırlatma yapmıştım...
Türkiye’de AP, ANAP, RP gibi partiler dış rekabetle küçülmemişlerdir, iç örsenlemeyle bölünmüşler, dağılmışlar, küçülmüşlerdir.
(...) Ancak bu tür iç krizler, seçmeninin bir süre sonra anlamlandıramayacağı ve yorulacağı gerilimler örselemenin kuvvetli unsurlarıdır.
(...) Abdülkadir Selvi’nin, şu tespitini bir ihtimal olarak hatırlamakta fayda var:  “AK Parti’nin bir büyüsü vardı. Kitleler AK Parti’yi istikrarın sembolü olduğu için tercih ediyordu. Bu büyü bozuluyor...” 
Ali Bayramoğlu Yeni Şafak


“Testi çatlayacak” paniğiyle yazan yandaştan bir “uyarı” kılıklı itiraf daha:
Bir daha iktidar yüzü göremezsiniz

(...) Demirel’in etrafında, genç AP’lilerden bir “Yeminliler grubu” oluşmuş. (...) Eğer Süleyman Demirel, diyalog kurmayı tercih etse, Demokratik partililer, AP’den ayrılmayabilirdi. Demokratik Parti’nin kopmasıyla birlikte AP bir daha tek başına iktidar yüzü görmedi. (...) AK Parti geleneğinde olmayan bir iç tartışma yaşıyor. Hızla buradan çıkmadığı taktirde, iç tartışmalara sürüklenme tehlikesi ile karşı karşıya. (...) siyasette küçük türbülanslar, büyük girdaplara dönüşebiliyor. (...) Testi çatlamadan önce bunları paylaşmak istedim. Testi çatlarsa bir daha su tutmaz. 
Abdülkadir Selvi Yeni Şafak

Erdoğan “Dert adamı söyletir” diyor. Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılananlar mahkemede kendilerini bu sözle savunmalı...
Akif Kökçe Milliyet (Açık Pencere)

Tayyip efsanesi balonunun hazin sonu: FOSS!..
İktidar yandaşı bir araştırma şirketi AKP’nin oylarının yüzde 48-50 bandında olduğunu açıkladı. İki araştırma şirketi ise iktidar partisi AKP’nin oylarının yüzde 40 civarına gerileyip 8 puan birden eridiğini açıkladı. Bir başka araştırma şirketinin başkanı da “Yedi yıldır alanda anketler yapıp izliyorum. Halkın tamamında ilk defa Tayyip Erdoğan’dan nefret edenler, Tayyip Erdoğan’ı sevenleri geçti” diye yazdı. Besleme basındaki kalemler de “Tetikçi-Fitneci” kapışması olunca panikledi, “büyü bozuldu, AKP’de ANAP ve DYP gibi tabelaları eskiciye satılan parti haline gelebilir” diye endişe yazıları döktürmeye başladı. Tayyip efsanesi 12 yıllık bir balondu, balon patladı.
Necati Doğru Sözcü