MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
“Nasıl içinize sindiriyorsunuz?”

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, önceki gün hükümet toplantısında şu açıklamayı yaptı:
 “İçişleri Bakanı Arsen Avakov bana hükümetteki iki üyenin rüşvetle suçlandıklarını duyurdu. Acil Durumlar Bakanı Sergey Boçarevski ile yardımcısı Vasiliy Stoyetski, yönettikleri bakanlık için yakıt anlaşmalarında rüşvet almakla suçlanıyor!”  
Canlı TV yayını yapılan toplantıda soğuk bir hava esiyor, Başbakan açıklamasını  “Görevliarkadaşlar şimdi tutuklamayı gerçekleştirecekler!” diyor.
(...) Türkiye’de dört bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış, ErdoğanBayraktar  “yolsuzlukla”  suçlandı. TBMM’de  “Yüce Divan’a” gönderilmeleri oylandı. Analarının sütü gibi ak olan AK-P’liler  “yolsuzluk savının saptanması” kapısını oylarıyla kapattılar.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal ile telefon konuşmasında paraların nasıl sıfırlanacağının kayıtları ortaya döküldü.  “Montaj” denilerek, sıfır elde var sıfırlandı. Sonrasında Başbakan, Cumhurbaşkanı yapılarak ödüllendirildi!
* * *
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı MelihGökçek  “parsel parselleme”  suçlamaları ile söz düellosuna girdiler.
Başbakan Ahmet Davutoğlu önce  “her ikisi hakkında parti disiplin kurulunun hareketegeçirileceğini” söyledi. Sultan ile konuşunca  “Delil yok tartışmayı kapattık. Disiplin Kurulu da yok!” demek zorunda kaldı.  
(...)
Uluslararası Şeffaflık Örgütü her yıl  “Yolsuzluk Algısı” raporu yayımlıyor. 2014’te Türkiye 175 ülke arasında  “Yolsuzluk Algısı en çok düşen ülke”  olarak açıklandı.
(...) Japon mühendis Kişi Ryoiçinur, İzmit Körfezi Köprüsü’nün inşaatında kopan halattan kendisini  “sorumlu”  tutarak boğazını keserek intihar etti. Tek insanın dahi yaşamını yitirmediği kazada mühendisin, Japon geleneklerine göre  “onuru koruma” amacıyla yaptığı  “harakiri” hareketi onu sonsuzluğa taşıdı.
(...) Geçen yıl 13 Mayıs’ta Soma’da kömür madenindeki kazada 301 insan yaşamını yitirdi. Bir Allah’ın kulu da çıkıp Kişi gibi  “sorumluluğu” kabul etmedi. Suçu başkalarına attılar. Olayın dava dosyası nihayet tamamlanmış da ilk duruşması 13 Nisan’da yapılacakmış!
* * *
Davutoğlu, 5 yıl öncesinde KPSS sınavındaki  “hırsızlık”  olayı hakkında  “Nasıl içinizesindirdiniz?” diye sormuş... Şimdi bu soruyu, yolsuzluk olayları için AKP’lilere biz soralım: “Nasıl içinize sindiriyorsunuz?”
Özgen Acar / Cumhuriyet


“Darbeci Sisi” yle omuz omuza Yemen cephesine!

Atasözümüz diyor ki, “Büyük lokma ye, büyük laf etme...”
Haksız mı atamız.
Ne diyorduk dün Mısır Cumhurbaşkanı Sisi için...
“Diktatör” diyorduk,  “Darbeci” diyorduk... “Katil” diyorduk...
“Masasına oturmayız” diyorduk...
* * *
Hatırlayın seçim meydanlarındaki o başparmak aşağıda, dört parmak yukarıda Rabia işaretlerini...
(...) Gezi’de öldürülmüş her bir çocuğumuzdan esirgediğimiz iki damla gözyaşını, iki-üç şefkatli kelimeyi, biriktirip biriktirip de kovalarla Kahire’de ölen çocuklara döktüğümüz günleri hatırlayın...
(...)  bir de bugüne bak...
-Suudi Arabistan, Mısır, Fas, Kuveyt, Ürdün uçakları Yemen’deki Husi mevzilerini bombalıyor.
Biz de Sisi’yle kol kola mı desem, koltuğunun altında mı desem,
kenardan kenardan destekliyoruz.
-İran askeri Musul’u IŞİD’in elinden kurtarmak için savaşıyor.
(...)
-Ürdün, pilotunu canlı canlı yakan IŞİD’e karşı tek vücut ayağa kalkmış.
-Esad her geçen gün bir başka ülkeyi daha yanına alıyor...
Biz de sığındığımız üç metrekare “Şerefli yalnızlık siperinde”, Süleyman Şah’ın sandukasını kurtardık diye Çanakkale destanları yazmakla iştigal ediyoruz...
Öylesine de beceriksizleştik ki, o harekâtı bile  “Eşme ruhu” yla  fifty fifty paylaşmak zorunda bırakılıyoruz.
Buyurun tablo yukarıda...
Sizce Ortadoğu’nun ağabeyi kim...
Kimden sorulur bu mahallenin namusu...
On yedinci dünya ekonomisinden 19’unculuğa terfi etmiş Yeni Türkiye’den mi...
* * *
Ha ha haaaaa...
Ertuğrul Özkök / Hürriyet