MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Hatırlatayım PKK bir “terör örgütü”

Bazıları terör örgütünü öyle bir masum gösteriyor ki, Diyarbakır’da hamile eşinin yanında şehit edilen askeri unutuyor. Yüksekova’da, üç askerin cadde ortasında şehit edilişinin sorumlusunun terör örgütü olduğunu aklına bile getirmiyor. Ağrı’nın Diyadin İlçesi’nde bulunan teröristlerle niçin çatışmaya girildiğinin hesabı sorulmaya çalışılıyor. Ülkede devletin meşru silahlı güçlerinin dışında başka bir silahlı güç olur mu?

Saygı Öztürk / Sözcü

GÜNÜN SORUSU

PKK neden operasyon yapıldı diye TSK’yı suçluyor? TSK  “Biz operasyona gelmedik” diye adeta özür diliyor. Nedir bu alttan alma, hesap verme manevraları?

Melih Aşık / Milliyet

 

Olan şu...

Hepsi birbiriyle eşzamanlı olan AKP’nin oy kaybı, ile MHP’deki belirgin, CHP’deki hafif kıpırdanışlar ve HDP’nin barajı geçmesi olasılığının güçlenmesi, bırakın bir yana Tayyip Bey’in başkanlık sistemini, AKP’nin tek başına iktidar olasılığını bile tehlikeye düşürmüş bulunuyor.

Bu durumda, çatışmasızlık halinin sürmesinden yarar gören Tayyip Bey, artık oy kaygısıyla çatışmasızlık halinin son bulmasından medet umar hale gelmiştir.

Olay budur.

Yoksa Diyadin’de ağaç dikme şenliğine PKK’nin katılması ve güç gösterisi yapması gerekçe olarak gösterilemez, gösterilse de kabul edilemez.

Öyle ya şimdiye dek nelere katlanılmamıştır ki!..

Ali Sirmen / Cumhuriyet

 

Alkışlayın

Alkışlar artık potansiyel şüpheli...

İki el bir örgüt ediyor...

CHP şükür yaratıcılık yaptı...

Karizma sahibinin en sevdiği, en bayıldığı şey  “alkış”  onu protesto eden bir ritmik sese dönüşüverdi bir anda...

(...) Kürsüye çıktığında, meydandakiler alkışı bastığında, o an karizma sahibinin içinden geçenleri hissetmeye çalışıyorum...

Alkışlar eskisi gibi onu mutlu etmez...

O anda kendi meydanındakiler, muhalefet partisinin protestosunu icra etmektedir...  “Kesin ulan”  da diyemez...

Ya da caddeden geçerken, camiden çıkarken, toplantı salonuna girerken alkışlayanlara yan gözle, alttan alttan bakar...

İçindeki kuşkucu sorar:

 “Bu alkış hangisinden?..”

(...) Alkış CHP’nin seçim etkinliği ama aldırmayın...

Hangi partiden, hangi düşünceden olursanız olun, Türkiye’nin bunlardan kurtulmasını istiyorsanız, siz de kullanabilirsiniz...

Alkışlayın...

Bekir Coşkun / Sözcü

 

Ağrı şüphesi

(...) Ağrı’daki çatışmada yaşananlar AKP için milliyetçilik devşirdiği gibi HDP için de askerlere yardım etmek suretiyle sempati devşirme tablosu çiziyor.

Bu da akıllarda ciddi soru işaretleri oluşturuyor.

Gültekin Avcı / Bugün