MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Bir kumpas daha çöktü

Ötekiler gibi Kafes Eylem Planı da sahte çıktı..
Eylem planının altındaki imza ’tıpkı basım’mış..
Fotokopi yani.. Emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın imzasını kopyalayıp eylem planının altına yapıştırmışlar..
(...) Kafes de neydi diye zihninizi zorluyorsunuz değil mi?
(...) Ergenekon şüphelisi Bedrettin Dalan’ın Poyrazköy’deki arazisinde yüklü miktarda mühimmat bulununca soruşturma genişletilir..Ergenekon sanığı Bektaş’ın ofisinde yapılan aramada şifreli dosya içinde plan bulunmuş..
Kumpasa bakın kumpasa..
Deniz Kuvvetleri bünyesindeki bir cunta gayrimüslimlere yönelik eylemler yapacakmış.. Adalar’a gidecek, vapurlarda bombalar patlatılacakmış, tanınmış gayrimüslim işadamı ve sanatçılara suikast düzenlenecekmiş..
Tezgâha bakın tezgâha..
Niye?
İktidarı al aşağı etmek içinmiş!..
O planın sahte olduğu, denizcilere kumpas kurulduğu yeni mi ortaya çıktı? 
Hayır..
O CD’nin ortaya çıktığı günden beri söyleniyordu ama dinleyen olmuyordu.. (...) Devlet kendi vatandaşına tezgâh kurmuş.. Devlet kendi ordusuna kumpas yapmış..
Devlet kendi vatandaşını hapse atmak için sahte belge üretmiş..
Devlet diyorum çünkü bu kadar çok tezgâh üç beş kişinin işi değil..
Hakim-Savcı-Polis-bilirkişi, TÜBİTAK, Adli Tıp, TİB gibi kurumlar el ele vermiş.. (...)  İleride başka kişilerin başka tezgâhlarla aynı oyunları çevirmeyeceğinin garantisi var mı?
Mehmet Tezkan / Milliyet

Dertleri “milliyetçi” olmak değil “Kürt milliyetçisi” olmamakmış!

Bir zamanlar AKP’nin çığırtkanlığını yapan sözde demokrat özde liboşlar,  “ılımlı İslam” modeline karşı çıkan laik demokratları Türk milliyetçisi, ırkçı ve hatta faşist olmakla suçluyorlardı. Ilımlı değil düpedüz İslamcı iktidar bunları  “Boş ol!”  diye kapıya koyunca, “Kandırıldık”  dediler, AKP düşmanı kesildiler.
 Şimdi hepsi Kürt milliyetçisi! HDP’ye oy istiyor, vermeyecek olanı da  “Sizi gidi Türk milliyetçileriii, ırkçılaaar, faşistleeer!”  diye neredeyse dövüyorlar... 
Ha şöyle, yahu! Meğer Türk milliyetçiliği kaka, Kürt milliyetçiliği cici demek isterlermiş bunca zamandır. Demek milliyetçi olmak değil, Kürt milliyetçisi olmamak ırkçılık ve  “ılımlı İslam” cılığa kanmamak faşistlikmiş...
Mine Kırıkkanat / Cumhuriyet

Nükleere karşı değilim tırsıyorum

(...) Türkiye’nin enerji devi filan olmasını ben de isterim. Hatta en büyük, en şahane Türkiye olsun, öteki ülkeler pısıp otursun!.. Ta derinlerde, içimdeki arzular bu tür bir milliyetçiliğe tekabül ediyor, evet! Ancak, (...) mühendislerin mühendis olarak iş bulması zor olduğundan,  “Üzerine işletme master’ı yap ki, iyi bir şirkette iş bul”  denen bir ülke burası. Yani mühendislik, fizik, kimya vs. okuyanların  “Zeki potansiyel yönetici”  olarak kariyer planı yaptığı bir yerdeyiz.  Burada kayak kuleleri kayar, inşaatlar yıkılır, LPG’li araçlar patlar, madenler çöker... Burada TÜBİTAK filan kalmamıştır. Devletin bilim ve teknoloji şahikası olması gereken kuruma sahte diplomayla eleman alındıysa, ben mi nükleer konusunda paranoyağım? 10 saat ülke çapında elektrik kesiliyor ve sebep olarak  “Şeyin şeyi şey oldu”  tarzında bir açıklama yapılıyorsa, ben manyak olduğumdan mı nükleere karşıyım? Tırsıyoruz efendim!  Bizimki de can.    

Gülse Birsel / Hürriyet

İktidarın teröre karşı en etkili önlemi nedir?
Çağlayan Adliyesi’nde avukatları elle aramak!
Akif Kökçe / Milliyet (Açık Pencere)