MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
çArşı’nın Rıza’sı

(...) çArşı, baskıya, zulme, Gezi’deki talana, nükleere karşı çıktığı gibi, Sarraf Rıza’ya da karşı çıktı. “H..... Rıza’nın değil Atom Karınca Rıza’nın Beşiktaş’ı”  sloganıyla tavrını koyan çArşı’nın tutumu üzerinde düşünmekte yarar var. (...) Bir futbol takımı bir siyasi parti veya bir fikir kulübü değildir. Değişik düşünceden dünya görüşünden insanları bir araya getirebilir, getirmelidir de... Spor kulübü siyaset odağı değildir ve olmamalıdır. Ama bununla birlikte spor kulübünün üyesi veya taraftarı da onda bazı moral veya toplumsal değerlerin bulunmasını isteyebilir, ona bazı değerler yükleyebilir. İşte Beşiktaş’ın çArşı grubu öyle yapıyor. (...) Böyle bir grubun emek simgesi Rıza Çalımbay’ı (Atom Karınca), neyin simgesi olduğunu  söylemeyeceğim Rıza Sarraf’a tercih etmesini yadırgamamak gerek. Bir de düşün! Ya aksi olsaydı? Daha mı iyi olurdu?

Ali Sirmen / Cumhuriyet

 

untitled-1-002.jpg

 

Öz yurdunda garip!

 

Bu yıl 1915’le ilgili olarak, belgelere dayalı iki kitap yayımlandı.

Mehmet Perinçek’in  “Ermeni Milliyetçiliğinin Serüveni”  ve Uluç Gürkan’ın  “Ermeni Katliamı Suçlaması, Yargılama ve Karar” adlı kitabı. Her iki yazarın uzmanlık alanı 1915 olayları... Ne var ki TV tartışmalarında bu iki yazara hiç tesadüf edilmiyor. Uluç Gürkan’a dün bunu sorduk:

- Ulusal Kanal ile Halk TV haricinde hiçbir kanaldan davet almadım, dedi... Neden? Çünkü bu arkadaşlar Ermeni soykırımı iddialarına katılmıyor.. Tam tersine, belgelerle soykırım tezini çürütüyorlar. Eğer soykırım tezini savunsalar el üstünde taşınacaklardı. Gerçekleri ve Türkiye’yi savundukları için yok sayılıyorlar. Hatta hor görülüyorlar denebilir!

Melih Aşık / Milliyet