MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
İnsanlık boğuldu

Oturup ağlayacak halimiz yok. Gerçekle hayali karıştırmayalım yeter. Peşin yargıyla geliyorlar. Paraları var, servetleriyle geliyorlar. Geçmişe sıkışmış kuyruk acıları var, intikam duygularıyla geliyorlar.

Papa’yı Saray’da ağırladık.

Yedi, içti, gitti.

Soykırım dedi.

Putin’i baş tacı ettik.

Yedi, içti, gitti.

Soykırım dedi.

Hollande’yi etekledik.

Yedi, içti, yüze güldü.

Çanakkale’ye gelmedi.

Erivan’a gitti.

Soykırım dedi.

Tayyip Erdoğan, yüzlerce ağırlama yaptı bir tanesine bile hatırını geçiremedi. Tayyip Erdoğan’ı bu konuda sorgulayamam. Haksızlık olur. Ondan öncekiler; Demirel de, Özal da, Ecevit de kendi dönemlerinin dünya liderlerini, önderlerini ağırlayıp, eteklediler fakat “yapılan soykırımdır” peşin hükmünü silecek bir sonuç yaratamadılar.

Diaspora zengin.

Dünya’yı etkiliyor.

Tehciri görüyor.

Sebep olana kör.

Sanki Osmanlı bir sabah uyandı “Ermenileri sürelim” dedi. O trajedi, tehcir böyle mi doğdu?

*  *  *

Osmanlı’nın can çekişme pazarı Birinci Dünya Savaşı sırasında müttefiki Alman Genelkurmayı’nın da ittirmesiyle baş vurduğu tehciri soykırım ilan edenler daha bir hafta önce “İnsanlığı Akdeniz’in sularında boğulmaya” terk ettiler.

Korkunçtu tablo.

İnsanlık dramıydı.

Afrika’nın yoksul ülkelerinden 700 çaresiz, garip insan bir köhne tekneye binmiş Libya’dan İtalya’ya “sığınmaya” gidiyorlardı. Tekne alabora oldu.

Sulara gümüldü.

700 insan çırpınıyordu.

Ne yetişen oldu.

Ne yardıma koşan.

Bu olaydan sadece üç gün önce de yine Libya’dan İtalya’ya gitmek üzere yine köhne kaçakçı teknesine binmiş 450 göçmen, aynı denizde boğulup hayatını yitirmişti.

Ölüm yolu olmuştu.

Fakirlikten kaçan Afrika’nın yoksul insanları zengin Avrupa’ya sığınmak isterken Akdeniz’in sularında boğuluyordu. Birleşmiş Milletler verilerine göre 2014 yılında “Akdeniz yoluyla Avrupa’ya ulaşan aç, yaralı, işkence görmüş, sömürülmüş, savaş mağduru, sefil insan sayısı 218 bin kişiyi” buldu. Teknelerin batması ya da bilerek batırılması sonucu da 3 bin 500 insan boğulup öldü.

*  *  *

İnsanlar boğuluyor.

Avrupa seyrediyor.

Kurtarma programının aylık masrafı çok yüksek diye Avrupa ülkeleri yardımı kesti. Osmanlı’yı “soykırım yaptı” diye mahkum edenler “denize düşmüşlerin yılanı olmayı” bile kabullenmiyordu. Gazetelerinde; “göçmenleri durdurmak için savaş gemileri kullanalım, bunlar insan değil hamamböceği” diye yazılar yazanlar bile çıktı.

Vicdanını yitirmiş.

İnsanlığı boğuyor.

Tarihe dalmış.

Soykırımcı arıyor.

Necati Doğru /  Sözcü

 

*

 

GÜNÜN SORUSU

 

Doğu’da Ruslarla birlik olup silahlanan Ermeni çetelerinin; Sarkisyan’ın bir iki köy halkı dediği binlerce Osmanlı Türkü’nü katletmelerinin hesabını kim verecek?

Cüneyt Arcayürek / Cumhuriyet

 

*

 

untitled-2-006.jpg

Ercan Akyol / Milliyet