MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Erdoğan artık “oyun kurucu” değil

Gül ve Çiçek’e dikkat edin!

Tarih: 20 Kasım 2014.
Gül’ün Çankaya Köşkü’nden indikten sonra (Erdoğan tarafından indirildikten sonra da diyebiliriz) ilk yurt dışı gezisi, Londra oldu.
Sebebi bir kitap idi. Danışmanı Ahmet Sever’in “Abdullah Gül ile 12 Yıl”  kitabından bahsetmiyorum.
... Exeter Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Gerald MacLean; -okulun eski öğrencisi Gül, Çankaya Köşkü’nden inince-  “Abdullah Gül ve Yeni Türkiye’nin İnşası” adlı kitabını çıkardı. 
... Prof. MacLean; Gül’ü, Exeter Üniversitesi’nde yüksek lisansı için gittiği dönemden tanıyor. (Bu üniversiteyi sanırım biliyorsunuz; İngiltere’de “Kürt Araştırmaları Enstitüsü”  olan tek yüksek öğretim kurumudur. Üniversite yayınlarında, Irak’ın kuzeyinden  “Irak Kürdistan’ı”  diye söz edilir. Ayrıca, “Arap ve İslami Araştırmalar Enstitüsü”  de var. İngiliz istihbarat servislerinin yurt dışı görevlere gönderilecek ajanlarının önemli bir bölümünün Exeter Üniversitesi’nde eğitim gördüğü iddia edilir. Vs.)
... Prof. MacLean, biyografiyi Gül’ün dünyada tanınması için yazdığını söyledi!
Kitabın Londra’daki tanıtım toplantısının baş konuğu Jack Straw oldu! 
... 69 yaşında. İngiliz politikacı...
... bakanlıkları döneminde; Irak’ın işgalini destekledi; CIA’nın gizli hapishanelerini/ işkencelerini bildiği halde inkar etti; Şilili diktatör Pinochet, İngiltere’de tutuklanınca serbest bırakılmasını sağladı; Ekvator Ginesi’nde darbe yapmak için girişimde bulundu. Vs...
... Gül, Çankaya Köşkü’nden indikten sonra Straw’la kaç kez yan yana geldi?  “Beş kez” deniyor!
... Dünya, yeni bir paylaşım savaşına tanıklık ediyor. ABD-İngiltere tarafından kurdurulmak istenen  “Suriye Kürdistan’ı”  itibarıyla  “Büyük Kürdistan” bu sonuçlardan biri...
Peki.. Bu büyük kapışmada Türkiye’nin safı neresi olacak?  “Avrasya/Rusya-Çin” diyenleri Silivri zindanına atıp tasfiye ettiler.
Ya şimdi?
Erdoğan artık “oyun kurucu” değil.
Bu yüzden...
Çiçek’in, Gül’ün neler yaptığını merak ediyorum.
Ya siz?..
Soner Yalçın / Sözcü

Deri pantolonlu çıplak İsrail askerleri yok muydu(!)

Star yazarı Halime Kökçe, İsrail Ben Gurion Havaalanında gözaltına alıp Türkiye’ye yollanması üzerine sosyal medya hesabından  “6 saat sorgulandık, 2 saat didik didik arandık, bütün kıyafetlerimiz x ray’den geçirildi. 10 saattir polis gözetiminde tutuluyoruz. İki kimlik sorusuna gazeteciler gözaltına alındı yaygarası koparan basın özgürlüğü provokatörlerinin sesi çıkmıyor. Niye?”  diye isyan etti.
“Deri pantolonlu çıplak adamlar”  türü bir  “halüsinasyon” dan şüphelenmişlerdir belki!

Yanardağ ve Gülseven’e “hakaret” cezası

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ucunun Erdoğan’a da dokunduğunu ileri süren Yurt gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve yazar Hakan Gülseven hakkında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a  “hakaret”  ve yolsuzluk soruşturması ile ilgili  “gizliliği ihlal” suçlaması iddiasıyla İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlandı. Gazeteciler “gizliliği ihlal” suçlamasından beraat ederken, Erdoğan’a hakaretten 7080 lira cezaya çarptırıldı.

Birinde bir sıkıntı var ama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet gazetesini ziyaretinden sonra Prof. Emre Kongar, Kılıçdaroğlu ile sohbetlerinden yola çıkarak  “Kılıçdaroğlu, AKP koalisyonuna  soğuk bakıyor” derken, gazetenin genel yayın yönetmeni Can Dündar ise  “Kılıçdaroğlu koalisyona sıcak”  başlığı attı dünkü yazısına. 
Kime inanalım? 
İktidar ortaklığına aday partinin Genel Başkanı bir şey anlatıyor ama asgari eğitim, zeka, donanım seviyesinin üzerinde varsayılabilecek iki  “aydın”  kişi bu söyleneni taban tabana zıt anlıyor ve yorumluyor...
Anlatandan kaynaklanıyorsa da sıkıntı, anlayan/anlamayandan kaynaklanıyorsa da sıkıntı!