MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Asıl düşman kim?..

Maskeli balo bitsin!

Asıl düşman kim?..

 

Adı, Soner Polat...

(...) Deniz Kuvvetleri Lojistik Başkanlığı’nı yaparken 11 Şubat 2011’de Balyoz’dan tutuklandı! 3.5 yıl hapis yattı. Cezaevinde iken tümamiral rütbesinden emekli edildi.

“Türkiye İçin Jeopolitik Rota”  adlı kitabı yazdı.

Kitabında; İngiliz mareşal Allenby’nin takipçisi subayların duygu ve düşünceleriyle ilgili çarpıcı anısını paylaştı:

“1993 yılıydı. Roma’da NATO Savunma Koleji’nde bir panel için hazırlık yapıyorduk... (...) Seminer danışmanı İngiliz Albay, Türkiye’nin NATO’da olmasına rağmen aslında Batı ülkesi olmadığını coğrafi olarak Doğu’da yer aldığını, dini ve kültürel özellikleriyle bir Asya ülkesi olduğunu söyledi.

Seminer üyelerinden Alman diplomat, Türklerin Kürtlere ağır baskı yaptığını, onlara demokratik haklar vermediğini, PKK’nın özgürlük savaşçısı olduğunu belirtti.

İngiliz havacı Yarbay, Türkiye’nin sivil bir ülke olmadığını ifade etti. Söylediği bir söz ilginçti: ‘Türkiye’nin Güney sınırı tartışmalıdır.’

Amerikalı deniz piyade Albayı, ...Ermenileri ne kadar çok sevdiğini, Türklerin Ermenileri öldürerek kötülük ettiğini söyledi.

Kanadalı havacı Albay, ... Türk Ordusu’nu Kuzey Kıbrıs’ta işgal gücü olarak gördüğünü belirtti.

Yunanlı Albay, Türk tehdidinden bahsetti...

Norveçli bayan diplomat, ülkesindeki Kürtlerin Türkiye’de görmüş oldukları baskı nedeniyle psikolojik tedaviye ihtiyaç duyduklarını; İslam’ın Batı yaşam tarzını tehdit ettiğini vurguladı.

Sempatik bir İtalyan Albay vardı; yemeklerde hep benim masama gelirdi; iyi anlaşıyorduk. Söze Fatih Sultan Mehmet’in Toronto çıkarmasıyla başladı. Türklerin o dönemdeki kötülükleri nedeniyle İtalya’da annelerin hâlâ çocuklarını’ Mamma, li Turchi’ (Anneciğim Türkler geliyor) diye korkuttuğunu ballandırarak anlattı...”

Sanıyor musunuz ki; düşman PKK!..

Sanıyor musunuz ki; düşman IŞİD!..

(...)

Gerçekle artık yüzleşmeliyiz; “maskeli balo” bitmelidir!

Bu, -özellikle Batı gölgesinde yaşayan kimi Türk medyası eliyle dayatılan- “celladına aşık”  rolü terk etmeliyiz.

(...) Dünya 1990’lardan itibaren köklü değişimler-dönüşümler yaşarken Türkiye bilindik -Batı’ya/NATO’ya dayalı politik-askeri ezberini hiç bozmadı.

İşte... Bu nedenle kafamızın üstüne çakılıp duruyoruz.

Soner Yalçın / Sözcü

*

 

Davutoğlu’nun ayıbı

Davutoğlu “Ben 78 milyonun Başbakanıyım” diyor.

Duy da inanma!

(...) Sen milletin sadece yandaş olanını kucaklayacaksın, muhaliflere ve onları temsil eden düzgün basına ambargo koyacaksın, sonra da kalkıp “Ben 78 milyonun Başbakanıyım” diyeceksin... Hadi canım sende... Kim inanır buna?

(...) Başbakan, Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle toplantı yaptı. Etrafı sadece yandaş medya ile doluydu. Bir-ikisi hariç neredeyse tamamı yalaka basından oluşuyordu!

(...) Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonları hakkında bilgi verdi.

Önemli bir konuydu... Peki, iktidara muhalif olanların bunu öğrenme hakkı yok muydu?

Muhalefeti temsil eden gazetelerin temsilcileri nerede?

Sözcü, Cumhuriyet, Yeni Çağ, Aydınlık, BirGün, Yurt, Bugün, Zaman, Millet...

Hiçbiri yok!

(...) Dolmabahçe toplantısı, sadece Başbakan’ın ayıbı değildir. Türkiye medyasının ne hale geldiğini göstermesi bakımından da hazin bir olaydır!

Rahmi Turan / Sözcü

 

*

 

Günün Sorusu

Son günlerde yeniden baş gösteren terör olaylarıyla ilgili olarak üst düzeydeki iktidar sözcüleri “Terörü kınamayanlar utansın” diyorlar! Tamam, “terörü kınamayanlar utansın” ama yıllardır iktidar koltuklarında oturdukları halde “terörü kınamaktan” başka ellerinden bir şey gelmeyenler ve hiç bir şey yapmayanlar ne yapsın?..

Zeki Ceyhan / Milli Gazete

 

*

 

AKP-MHP koalisyonuna doğru mu!..

(...) AKP, ağustos ayının ortasında anket yaptırır..

İbrenin kendine döndüğünü görürse.. HDP’ye giden muhafazakâr Kürt oyları geri alma umudu doğarsa.. MHP’ye kayan milliyetçi oyların geri geleceğine inanırsa..

Erken seçime gider..

Anketten istediği sonuç çıkmazsa, mecburen koalisyon kuracak..

Kimle?

Dün itibarıyla ibre MHP’ye döndü..

MHP’nin en önemli şartı neydi?

Çözüm sürecinin bitmesi.. Köprülerin atılması.. PKK’ya gereken dersin verilmesi.. Operasyonların başlaması.. Son bir haftada hepsi oldu...

Mehmet Tezkan / Milliyet

 

*

 

Milleti -gerçekten- “bidon kafalı” zannediyorlar

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “Bu operasyonlarda geç kalındı, daha önce olmalıydı” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu da “Herkes ayağını denk alsın, Türkiye bir hafta önceki Türkiye değil” dedi. Devletimizin en üst düzeydeki iki yetkilisinin bu sözlerine bakacak olursak, daha geçen haftanın başında göreve geldiklerini zannedebiliriz.

(...)Cumhurbaşkanı, kalkmış HDP yöneticilerinin yargılanmalarının gerekliliğinden söz ediyor. “Barış süreci” için Kandil ile İmralı arasında heyetler gelip giderken, başka bir parti ve başka bir yönetici grubu mu vardı?  (...)Seçimden öyle bir sonuç çıktı ki AKP, yüzlerce yıl sürecek sandığı tek başına iktidarı kaybediverdi. Değişen sadece budur. (...) Bu arkadaşlar, bu milleti gerçekten bidon kafalı zannediyorlar.

Mehmet Y. Yılmaz / Hürriyet

 

*

Kadifeden bombası...

Torbası düzülmediği için ağzı henüz büzülmeyen bazı haberciler; çoğul medyanın sınırlarımıza mevzilenen IŞİD’i kovmak için şöyle havalandılar, böyle bombaladılar diye servis yaptığı F16 sortilerinin, IŞİD’i pek de ırgalamadığını iddia ediyorlar. Hatta bombardımanlar sırasında, tam da sınırda yan gelip yatan, başladıkları mevzi kazımı ve inşaata tınmadan devam eden IŞİD’lilerin fotoğraflarını da bu iddiaya kanıt diye sunuyorlar.

(...) Eğer bu iddialar doğruysa kimilerinin yok cehennem topları, yok fırtına füzeleri diye övündüğü F16 bombalamaları hakkında, benim aklıma ancak ve yalnız bir türkü geliyor:

Kadifeden bombası

Kilis’ten gelir sesi

Oturmuş savaş oynar

Ah başımın belası

Aman kolla koltuğu kolla

Aman kolla IŞİD’i kolla...

Mine Kırıkkanat / Cumhuriyet

 

*

 

Akil satış

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Kürtçü aydınlara sert çıktı:

“Türkiye Cumhuriyeti, sözde siyasetçi, sözde aydınlardan şehitlerin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir”

Heeyy, akil adamlar...

Erdoğan size sesleniyor...                         ,

Melih Aşık / Milliyet

 

 

*

2-066.jpg

 

Ercan Akyol Milliyet