MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
PKK temsilcilerinin bile girdiği TBMM'de şehit aileleri ve gazileri de görmek istiyoruz

Siyasi partilere çağrı

PKK temsilcilerinin bile girdiği TBMM'de şehit aileleri ve gazileri de görmek istiyoruz

Meclis'te PKK'nın en az 80 temsilcisi var. Son 45 günde 70 şehide rağmen gazilerin, şehitlerin ve şehit yakınlarının temsilcisi yok. Gazeteci Müyesser Yıldız partilere çağrı yapıyor:

- Güçlüye, paralıya, meşhura değil de, bir kez olsun şehitlere ve gazilere öncelik verin.

Listelerinizde şehit ve gazi kontenjanı olsun.

Hem onlara ne kadar sahip çıktığınızı göstermiş, hem Meclis'in bu acıları hiç ama hiç unutmamasını sağlamış olursunuz.

Melih Aşık / Milliyet

 

 

*

 

Yenilen pehlivan güreşe doymaz

Önce bir atasözümüzü anımsatayım:

"Yenilen pehlivan güreşe doymaz" derler.

Bu atasözümüzü bugünkü siyasal duruma uyarlarsak şöyle diyebiliriz:

"Yenilen pehlivan güreşe, yenilen politikacı seçime doymaz!"

Sanıyorum bu uyarlama, Erdoğan'ın 7 Mart'ta (seçimlerden tam üç ay önce) "400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün" sözleri ile Gaziantep'te açtığı ve taraf olduğu 2015 seçim kampanyasını ve sonrasını, yani yaşadığımız günleri yeterince açıklıyor:

Bırakın mutlak çoğunluk olan 400'ü, basit çoğunluk olan 276 sandalyeyi bile alamayan Erdoğan ve AKP, seçimin tekrarını istiyor...

(...)

AKP mutlak iktidar ve Erdoğan başkan olamayınca, kaos yaşanacak yani terör yeniden başlayacak, bu arada ekonomi kötüye gidecek, halk da bu durumu Erdoğan'ın başkan ve AKP'nin mutlak iktidar olamadığına bağlayarak, tekrarlanan bir seçimde onlara istediklerini verecekti!

Elbette burada küçük bir hesap hatası vardı:

Gerek siyasal gerekse ekonomik kaosun gerçek ve yapısal sorumluları zaten Türkiye'yi 13 yıldır yöneten AKP ve Erdoğan'dı.

Bu gerçeğin seçmen tarafından göz ardı edileceği veya çok çeşitli manevralarla, kurulan ittifaklarla, satın alınan kişilerle, yapılacak baskılarla bunun telafi edileceği hesaplanmıştı, ama bu YANLIŞTI!

***

Tam bu noktada bir başka güreş deyimi devreye giriyor:

"Kendi oyunuyla yenilen pehlivan."

Emre Kongar / Cumhuriyet

 

 

*

 

Soylu ve Kurtulmuş'tan neleri eksik!

Eski CHP'li milletvekili İhsan Özkes, fikrini değiştirdi ve daha önce "haram" dediği Beştepe Sarayı'na gitti. Olabilir, ben "değişime" inanırım, insanların fikirleri, düşünceleri zaman içinde değişebilir. Sadece bu kadar "hızlı" olur mu, ondan emin değilim.

İhsan Bey'in fikirlerindeki değişim hızı, bir kuantum sıçramasıyla mümkün olabilir ancak. (...) Özkes, "Hazreti Muhammed yaşıyor olsaydı kesinlikle bu saraya giderdi" de diyor. Çünkü Saray'da "sünnetten emareler çok" imiş! Dinin politikaya alet edildiğini çok gördük, ama bu kadarı da artık biraz fazla değil mi? Özkes'in geldiği noktanın bir adım ilerisi yoksa Erdoğan'ın "mehdi" ilan edilmesi mi olacak diye merak etmedim de değil.

Özkes, bu performansıyla AKP'den bir milletvekilliği hak ediyor bence.

Tuğrul Türkeş de öyle!

Daha önce Erdoğan ve AKP için ağızlarına her geleni söyleyen ama şimdi hem partide, hem hükümette rahatça yer alabilen Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş'tan neleri eksik?

Mehmet Y. Yılmaz / Hürriyet

 

*

1-120.jpg

Latif Demirci Hürriyet