MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Öcalan'a dosya sızdıranlar var!

"Dağdaki teröriste ağlayan emniyet müdürü"nden devleti devletliğinden utandıracak itiraf:

Öcalan'a dosya sızdıranlar var!

(...) Güven, "Belki paranoya ama sanki, İmralı'daki Abdullah Öcalan benimle uğraşıyor" diyor ve çok çarpıcı bir iddiada daha bulunuyor:

"Kapsamlı bir KCK dosyası hazırladık. Buna göre Abdullah Öcalan İmralı'dan, Kandil'deki terör örgütünün merkezine talimat veriyor. Kandil'den de Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) ve mahalli birimlere talimat geliyor. Dosyada eylemleri Abdullah Öcalan'a bağlıyorduk. Bu dosyayı Devletin en yetkili olanlarına da sunduk. KCK ile ilgili gizli dosyanın içeriğinden Abdullah Öcalan haberdar oldu. Bir şekilde bir sızma yaşandı ama nasıl?.."

Saygı Öztürk Sözcü

 

*

 

Ah­met Bey ha­zi­ne mi bul­du?..

(...) Ah­met Bey ve eki­bi CHP'­nin se­çim bil­dir­ge­si­ni iyi ok­muş ve rah­met­li De­mi­re­l'­in yo­lu­nu iz­le­miş:

"Kim ne ve­ri­yor­sa, ben­den 5 mis­li­"...

(...) 7 Ha­zi­ran ön­ce­sin­de Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı kol­tu­ğun­da otu­ran Meh­met Şim­şek alay­cı bir ta­vır­la şun­la­rı söy­lü­yor­du:

"CHP bu­nu yap­sın No­bel ödü­lü­ne la­yık olur... Bu­nun kay­na­ğı­nı bul­sun, oyu­mu CHP'­ye ve­ri­ri­m."

Şim­di Meh­met Şim­şe­k'­e bir gö­rev dü­şü­yor; Sad­ra­zam Ah­met Be­y'­i No­be­l'­e aday gös­ter­sin!..

Mehmet Türker Sözcü

 

*

 

AKP'nin en "belirgin" vaadi:

İtinayla hak ve hukuk çiğnenir!

AKP seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda YSK tarafından kullanılması yasaklanmış seçim şarkısını kullandı. (...) Bu sadece dinin siyasete alet edilmesi meselesi değil. (...) Sorun şu ki şu anda TBMM'de çoğunlukta olan parti, hukuk, kanun, mahkeme kararı vs dinlemiyor. (...) "Seni takmıyorum" diyor. (...) Bir de bu partinin Anayasa değiştirecek çoğunluğu elde ettiği günün ertesini düşünün. (...) Yola böyle çıkan bir partinin Türkiye'yi götüreceği yer, her türlü hakkın ve hukukun çiğnenebildiği, otokratik bir rejimden daha ötesi değildir... Bu seçimde oylanacak olan konu budur.

Mehmet Y. Yılmaz / Hürriyet

 

*

 

Bahçeli pişman...

(...)Gördüğüm şu; Bahçeli pişman.. Blöf yaptı, tutmadı.. Bütün kapıları kapatarak AKP'yi CHP'yle koalisyona zorlamak istedi; Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürdü..

Haziranda MHP yüzde 16 oranında oy aldı..

Kasımda iyimser tahminle yüzde 17 alsın.. Ne fark eder ki?

Demem şu; yeniden seçimin MHP'ye bi getirisi yok..

(...) Seçmenini tutmaya çalışıyor.. İktidar ortağı olacağız, bir yere gitmeyin çağrısı yapıyor..

Özetle; aynı sonuç çıkarsa AKP-MHP koalisyonu hızla kurulur..

Temelleri çoktan atılmış..

Ha bu arada..

Başbakan Davutoğlu mu olur, başka bir isim mi olur; bilemem..

Bu AKP'nin meselesi..

Daha doğrusu, Saray'ın..

Mehmet Tezkan / Milliyet

 

*

 

Dünya liderliğinden AB sınır bekçiliğine

Erdoğan'ın Avrupa çıkarması arifesinde, Financial Times-FT ve Guardian, Brüksel görüşmelerinin merkezinde "göçmen krizinin" olacağını yazdı.

(...) FT'ye konuşan üst düzey bir Avrupalı diplomat bu şuuru: "Hiç sevmediğimiz bir hükümeti kucaklıyoruz" diye anlatmış:

"Ama göçmen akışını düşürmemiz gerekiyor. (Türkiye'nin) iç politika kaygılarını bir yana bırakıyoruz. Reel politikaya abanıyoruz."

Reel politika Erdoğan'a AB sınırlarının şimdi bekçiliğini dayatıyor.

Bu, 5 yıl önce Kaddafi'ye biçilen yerdi.

Başta İtalya olmak üzere AB ülkeleri; Kara Afrika'nın göçmenlerini Libya toplama kamplarında tutmak karşılığında Kaddafi'yi çok pohpohlamıştı.

(...) Olayların sonra nasıl geliştiğini biliyoruz...

Nilgün Cerrahoğlu Cumhuriyet

 

*

 

Ekrem Dumanlı istifa etti Artık "TR304" Zaman'ı

Ekrem Dumanlı -tuhaf biçimde- tam da "onca baskıya rağmen bize dimdik durma" mesajı verdiği gün, "son dönemde basına ve şahsına uygulanan hukuksuz baskılar nedeniyle Genel Yayın Yönetmenliği görevini yapamadığını" gerekçe göstererek Zaman Genel Yayın Yönetmenliğinden istifa etti/ettirildi.

Aynı gün içinde yapılan ve birbirini çürüten bu iki çelişkili açıklamanın akabinde Zaman'ın başına getirilen isimle hadise daha da ilgi çekici hale geldi.

Zaman'ın yeni Genel Yayın Yönetmeni Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici; namı diğer "TR304"!

WikiLeaks deşifresi sırasında, Bilici'nin Strafor'un "TR304" koduyla kayıtlı elemanı olduğu ileri sürülmüş, Bilici de "Bülent Keneş ile birlikte, Strafor'la Türkiye'deki gelişmeler üzerine konuştuklarını" itiraf etmişti.

Medya kulisleri Dumanlı'nın istifa nedeninin Gülen'in "tiraj cihatı(!)" talimatı olup olmadığını tartışıyor ama asıl mesele cemaatin "kökü dışarıda paralel devlet yapılanması" olmakla suçlandığı günlerde, en büyük yayın organını, hakkında "gölge CIA"ya bilgi sızdırdığı iddiaları bulunan bir isme teslim etmesi...

Kör gözüm parmağına yapar gibi...

 

*

1-151.jpg

Latif Demirci / Hürriyet