MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Medya medya olalı böyle zulüm görmedi!

Necati Doğru'dan sonra Uğur Dündar'a da 11 ay hapis cezası...

Medya medya olalı böyle zulüm görmedi!

Dü­rüst ve yi­ğit mes­lek­ta­şım Ne­ca­ti Doğ­ru­'dan son­ra, Kü­çük­çek­me­ce 2. As­li­ye Ce­za Ha­ki­mi be­ni de 11 ay hap­se mah­kum et­ti. Üs­te­lik hük­mü pa­ra ce­za­sı­na çe­vir­me­yip er­te­le­di!

Ne­den mi?

Lüt­fen oku­yun ve siz de "med­ya med­ya ola­lı böy­le zu­lüm gör­me­di­" de­yin.

(...)Ulaş­tır­ma eski Ba­ka­nı, Sa­ray Söz­cü­sü ve gü­nü­mü­zün AKP İz­mir mil­let­ve­ki­li ada­yı Bi­na­li Yıl­dı­rım (...) 200 bin li­ra taz­mi­nat talep ediyor, ay­rı­ca hap­se gir­me­mi is­ti­yor.

Pe­ki iş­le­di­ğim bü­yük suç (!) ne!..

5 Ni­san 2014 ta­ri­hin­de SÖZ­CÜ­'de yer alan ya­zım!

O ya­zı­da İs­tan­bu­l'­da­ki Sa­bi­ha Gök­çen Ha­va­li­ma­nı­'na 2. pis­tin ve 112 met­re yük­sek­li­ğin­de bir uçuş kon­trol ku­le­si­nin in­şa edi­le­ce­ği­ni, 2 mil­yar do­lar­lık iha­le­nin ya­kın­da ya­pı­la­ca­ğı­nı be­lirt­miştim...

* * *

...

Ga­ze­te­ci­nin yap­ma­sı ge­re­ken ney­se onu yap­tım!.. Ya­ni tü­yü bit­me­miş ye­tim hak­kı­nın bu­lun­du­ğu bir ko­nu­da, top­lu­mun ger­çek­le­ri öğ­ren­me­si­ne yar­dım­cı ol­dum.

İf­ti­ra at­ma­dım, ha­ka­ret et­me­dim, ki­şi­lik hak­la­rı­na sal­dır­ma­dım, ya­lan söy­le­me­dim.

Sa­de­ce gö­rü­nür­de­ki ger­çe­ğe ay­na tut­tum.

 

 

*

Ama so­nuç­ta ne ol­du?

 ... bi­ze de 11 ay­lık ha­pis ce­za­sı kal­dı!

Tüm de­mok­ra­tik hu­kuk dev­let­le­rin­de ödü­le de­ğer bu­lu­na­ca­ğın­dan hiç kuş­ku duy­ma­dı­ğım ha­ber­le­rim, ya­zı­la­rım ve te­le­viz­yon prog­ram­la­rım­la gu­rur du­yu­yo­rum.

Yağ­cı­lık ve ya­la­ka­lık yap­ma­dı­ğım, bi­at et­me­di­ğim için ya­şa­dı­ğım mağ­du­ri­yet­le­ri, çek­ti­ğim acı­la­rı ve al­dı­ğım ce­za­la­rı, ço­cuk­la­rı­ma en de­ğer­li mi­ras­lar ola­rak bı­ra­kı­yo­rum.

Bun­la­rı ya­şa­tan­la­rı da top­lum vic­da­nı­na, tek tük de ol­sa hâ­lâ var ol­duk­la­rı­na inan­dı­ğım ger­çek hu­kuk­çu­la­ra ve Al­la­h'­a ha­va­le edi­yo­rum.

Uğur Dündar / Sözcü

 

 

*

 

Bunun adı  "ihaleye fesat karıştırmak" değil mi?

Eğer ülkede dev bir havaalanı ihalesi yapılmışsa... Bütün şirketler, ihalenin şartnamesinde belirtilen koşullara uygun teklifler vermiş, aralarından biri daha yüksek para verip ihaleyi almışsa... Buna söylenecek tek kelime yoktur.

Ama ihaleyi aldıktan sonra, parayı bulamayınca, o şirkete kredi alması için Hazine garantisi verilmişse... Şirket buna rağmen, özel bankalardan bu parayı temin edemeyince, devlet bankalarından verilen kredinin miktarı yüzde 70'e çıkarılmışsa... O zaman vatandaşın da şu soruyu sorma hakkı doğmaz mı:

 Acaba ihaleyi alan şirkete, önceden, şartların değişeceği bildirildiği için mi bu kadar yüksek teklif verdi...

O zaman bunun adı "İhaleye fesat karıştırmak" olmaz mı...

Ertuğrul Özkök / Hürriyet

 

 

*

 

*Aman NATO sen koruma!

Malumunuz NATO Genel Sekreteri "Türkiye'yi tüm tehditlere karşı korumaya hazır olduklarını" açıkladı!

Kimileri bunu duyunca çok sevindi!

 "NATO arkamızda" diye neredeyse bayram edecekler!

(...)

Türkiye'yi korumak adına gönderilecek askerlerin daha çok kime hizmet edeceklerini hiç düşündünüz mü?

Bugün ülkemizin hemen Güney'inde yani Irak ve Suriye'de kime hizmet ediyorlarsa yine aynı kişilere yardımcı olacaklarından hiç şüpheniz olmasın!

Yani yurt dışında nasıl terör örgütünün uzantıları ile içli dışlı oluyorlarsa yurt içinde doğrudan doğruya onlarla işbirliği içine gireceklerinden emin olabilirsiniz!

(...) NATO tarafından "korunacak duruma" düşmenin vahametini anlatabildiysek ne mutlu bize! Rabbimizden ülkemizi "o günlerden" uzak tutmasını diliyoruz!

Zeki Ceyhan / Milli Gazete