MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Cizre'ye kadar gitmenize gerek yok

"Orada ne olduğunu" merak eden CHP milletvekillerine ders niyetine;

Cizre'ye kadar gitmenize gerek yok

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, diğer üç partiye çağrı yapıyor:

"Hep beraber Cizre'ye gidelim, ne olup bittiğine hep beraber karar verelim."

Sayın Meclis üyeleri yorulmasın, biz orada neler olduğunu özetle anlatalım...

Efendim, Kandil geçen yıl bazı ilçelerde özerklik ilan edilmesi emrini verdi... Bu ilçelerde PKK'ya bağlı HPG gerillaları sokaklara hendek kazmaya, barikat kurmaya koyuldular. Ellerinde roketatar ve hafif silahlarla barikatların arkasına geçerek mahallelere el koydular. Devlet olaya epey seyirci kaldıktan sonra barikatları temizlemek için harekete geçti. O zaman enteller ve HDP'liler devlet zulmünden söz etmeye, barış, barış diye bağırmaya başladılar.

(…)  PKK o barikatları boşaltıp geri çekilirse kan akması da aynı anda duracak. Barış sağlanacak... Ancak kimse barışın bu şeklini ağzına almıyor. Hepsi PKK ağzıyla konuşuyor ve barış şartı olarak Dolmabahçe zeminine dönülmesi ve Apo'ya görüşme kolaylığı sağlanması şartını koşuyorlar.

CHP'ye gelince. Güneydoğu'ya son olarak İstanbul'dan 100 kişilik bir heyet gitti. Bu heyet orada tamamen HDP ağzıyla konuştu, devleti katliamla suçladı ve döndü CHP'liler... Ne şehitleri ağızlarına alıyorlar, ne PKK silah bıraksın diyebiliyor, ne terör örgütünü destekleyen HDP'yi eleştiriyorlar. Gerçeği görmemekte ısrarlılar. O yüzden Cizre'ye kadar zahmet etmelerine de gerek yoktur.

Melih Aşık Milliyet