MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Utanıyorum!

Bir yanda ağıtlar, bir yanda "lay lay lom"

Utanıyorum!

1-343.jpg

Önceki sabah bu fotoğraf bilgisayarıma düştüğünde gazeteleri okuyordum.

Gazetenin birinci sayfasının sağ üst köşesinde, Ebru Gündeş'in kahkaha atarken çekilmiş kocaman fotoğraflı haberi yer alıyordu. Habere göre, Gündeş'in Günay'daki konseri ful çekiyormuş! Sadece 2 hafta için yapılan konser anlaşması, büyük ilgi nedeniyle 7 haftaya çıkarılmış!

Magazin servisindeki arkadaşlar şarkıcıyı izlemenin maliyetini de vermiş:

Ön masalara 2 bin 500 lira, orta bölüm ve bar için 700, çıkış kapısına yakın masalara ise 500 lira ödeniyormuş!..

***

Sayfanın sağ alt köşesine yakın bir yerde ise özel harekat polisleri Ömer Güney ve Taner Cinpolat ile Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci'nin şehit oldukları haberi tek sütuna sığdırılarak "Cizre'de Üç Şehit" başlığıyla verilmiş...

***

Acı haberin yoksul şehit evlerine nasıl düştüğünü, ocakların nasıl söndüğünü düşünürken, aklıma yaklaşık 5 yıl önce Afganistan'da hayatını kaybeden bir asker için ülkesi İspanya'da ilan edilen "yas günleri" geldi.

Bayraklar yarıya indirilmişti.

Kimsenin yüzü gülmüyor, askerin öyküsü televizyonlarda birinci haber olarak veriliyor, gazetelerin manşetlerinde yer alıyordu.

***

Bir de bize bakar mısınız?

Güneydoğu'dan her gün şehit haberleri geliyor, bölgede kan gövdeyi götürüyor, kim vurduya gitmekten korkan yüz binlerce insan, doğup büyüdüğü toprakları terk ediyor.

Ama bazıları için ne yoksul şehit evlerine düşen ateşler, ne de yürek yakan görüntüler hiçbir şey ifade etmiyor.

Ön masalara 2 bin 500 lira, orta bölüm ve bar için 700, çıkış kapısına yakın masalara ise 500 lira ödeyen "lay lay lomcular" Ebru Gündeş'i dinlemek için yarış ediyor!

Muazzam ilgi nedeniyle 2 haftalık anlaşma 7 haftaya çıkarılıyor!

"Lay lay lomcular"ın yarışı utandırıyor!.

Uğur Dündar / Sözcü

 

 

*

 

Barış  perdesi altında kanlı dolaplar

... Bölgeye giden diğer CHP'liler gibi... Sezgin Tanrıkulu da HDP'li gibi konuştu. Ne PKK teröründen, ne kazılan hendeklerin arkasına silahlı militanların yerleştiğinden, ne bu illegal güçlerin legal güçlere ateş açtığından, ne şehitlerden söz etti.

Bölgede son 24 saatte 12 şehit verildi, son bir ayda 35, son 7 ayda 265 asker ve polis kaybedildi. Bu şehitlerin Cizre'de apartman bodrumunda mahsur kalanlar kadar sözü edilmedi.

Entellerin de desteğiyle öyle bir algı yaratıldı ki, asker ve polis halka saldıran yasa dışı güçtür de PKK militanları halkı savunmak için legal güç olarak oradadır.

(...)  Barış perdesi ardında çevirmedikleri kanlı dolap mı kaldı?

Melih Aşık / Milliyet

 

 

*

 

İyi ki AKP'li değiliz

AKP'li olmadığımıza ne kadar şükretsek az! Zira AKP'liler fena halde "birbirlerine girmiş" durumdalar! Yani AKP "içine kurt düşmüş elma" gibi!

Birbirlerini en ağza alınmayacak laflar ile suçlamakta hiçbir beis görmüyorlar!

Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dolmabahçe mutabakatından haberim yok" derken Bülent Arınç bunun tam aksini iddia ediyor ve Dolmabahçe mutabakatından O'nun haberdar olduğunu ileri sürüyor!(...) parti içindeki başörtülü troliçelerden yakınıyor. Kendisine troliçe denildiği düşünen kişi de "Manisalı Lawrence" diye Arınç'a yükleniyor!

Bu nasıl dava arkadaşlığıdır?

(...) AKP'li olsaydık bu tür olaylar karşısında, "Bizim parti nasıl bir parti?" diye hırsımızdan kahrolurduk!..

Zeki Ceyhan / Milli Gazete

 

 

*

2-256.jpg

3-159.jpg

 

Bu sefer iş ciddi; korku dağları öyle bir sardı ki...

Arınç da mı Silivri yolcusu?

Hepsi bir zamanlar "yol arkadaşı"ydı ama bu kavga ne paralelle, ne liberallerle, ne Gül'le, ne akillerle olana benziyor;

AKP/Erdoğan, belki de ilk defa parti tabanındaki karşılığı hiç de azımsanmayacak derecede olan bir isme -açıktan- savaş açtı.

İktidar yanlısı gazetelerin dün attıkları başlıklar, Bülent Arınç hakkındaki "itibarsızlaştırma" kampanyasının başladığının habercisi.

Akın İpek'e aitken kayyımın el koyduğu Bugün gazetesi dün "O zat FETÖ vakfının kurucusu çıktı" manşetiyle çıktı. Yandaş Güneş'in manşeti ise "Uyuyan hücre uyandı"ydı.

Bakalım iş Arınç'ı da "FETÖ" davasına dahil etmeye kadar uzanacak mı? Ve bakalım AKP'nin milli görüşçü tabanı ne diyecek bu işe?

 

 

*

4-073.jpg

Ercan Akyol Milliyet