MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Asena Meral'in topuk sesleri

Devlet Bahçeli "Yargıtay'a gideceğiz" dese de... Genel merkez, kurultayı yaptırmamak için elinden geleni yapacağını ilan etse de... Mahkeme kararına uyulmama ihtimali olsa da... Asena Meral'in topuk seslerini işitir gibiyim.

*

MHP'de çok sayıda aday olsa da... Parçalanmış ve bölünmüş bir parti içi muhalefet söz konusu olsa da... Asena Meral'in işi çok zor olsa da... Asena Meral'in topuk seslerini işitir gibiyim.

*

 Vakti gelmiş bir siyasetçinin önünü kimselerin kesmeye güç yetirmeyeceğini bildiğim için... İktidar yanlılarının sadece Meral'e yüklendiklerini fark ettiğim için... Toplumda bir karşılığı olan her siyasetçinin, önüne çıkarılan her türlü badireyi er ya da geç atlattığına hep şahit olduğum için... Asena Meral'in topuk seslerini işitir gibiyim...

Ahmet Hakan Hürriyet

 

 

*

 

"Bahçeli'siz MHP" istemek suçu

Bir bu kalmıştı, o da çıktı... "Bahçeli'siz MHP" istemek, antidemokratik bir talep oldu. Bir parti içi darbe suçu. 'Kongre toplansın yarışalım' diye yola düşen muhalifler, kriminalize ediliyor. Muhalefet etmek, ihanetle eşdeğer hale getiriliyor. Bahçeli'ye rakip çıkan Meral Akşener, MHP'yi Bahçeli'den başkasının yönetmesini isteyen Sinan Oğan, lider değişimi talep eden Ümit Özdağ düşmanlaştırılıyor. Benim bildiğim hepsi doğma büyüme ülkücü. Fakat paralel parmak aranıyor arkalarında. MHP'yi ele geçirme operasyonuna alet olmakla, kuklalığa soyunmakla itham ediliyorlar

Bahçeli gibi devlet ciddiyetine sahip soğukkanlı bir lider bile, "Kimse bizden kongre toplamamızı beklemesin. MHP'yi teslim etmeyiz" diye direnebiliyor. Kararı veren mahkemenin 'rejime karşı tehdit odağı' ilan edilmesi dahi yakındır, bugün değilse yarın...

Sormazlar mı o zaman, Bahçeli'siz MHP istemek suçsa demokratik yollarla liderlik nasıl el değiştirecek diye çelebi!

Sormazlar mı, Bahçeli'den başkasının yönetmesini istemek yasaksa MHP'nin demokratikliğinden nasıl söz edilecek diye...

Akif Beki Hürriyet

 

 

*

 

"Stepnesiz kalma" korkusu sardı

...Olağanüstü kongre toplanır veya toplanmaz, onu bilemiyoruz. Ancak Devlet Bahçeli olayında gözden kaçırılmaması gereken ibretlik bir durum var ve onu asla unutmamak gerekir.

1997 yılından bu yana partisine hiçbir somut başarı sağlayamayan, AKP iktidarının stepnesi ve kurtarıcı meleği olarak görev yapan, iktidar olmaktan öcü gibi korkan bir genel başkan!

Hiç kuşkum yok... Mahkeme kararı uygulanır, parti olağanüstü kongreye gider ve Devlet Bey kongreyi kaybederse, bu duruma kendisinden çok daha fazla üzülüp karalar bağlayacak olanlar var!

Recep Tayyip başta olmak üzere Davutoğlu Ahmet ve AKP iktidarının bütün kesimleri!

Üzülmekte haklılar...

Çünkü kurtarıcı meleğin, stepnenin böylesi siyaset sahnesine bir daha gelmez.

Emin Çölaşan Sözcü

 

 

*

 

Ah şu koltuk sevdası!

Mahkeme hukukun gereğini yerine getirip karar verdi:

"MHP'de Kurultaya gidilsin!"

Fakat... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Ben anlamam arkadaş! Kurultay filan olmayacak!" diyor.

Yani "Beni kimse koltuğumdan atamaz, mahkeme kararları da beni hiç ırgalamaz!" demek istiyor.

Peki, parti sevgisi, ülke sevdası ne oldu?

Ne kadar da meraklıymış koltuğa?

Bir partinin genel başkanının hukuka ve yargı kararlarına bakış açısı böyle olursa, o partiden ülkeye hayır gelir mi?

Maazallah Devlet Bahçeli Bey kazara iktidara gelseydi, ülkenin düşeceği hukuksuz, antidemokratik hali düşünün artık...

***

Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket'i düşünseydi, koltuğunda bir saniye bile durmazdı.

Anlaşılan, o sadece kendini düşünüyor!

MHP erimiş, 80 milletvekili 40'a inmiş, koca parti baraj sınırına gerilemiş, Bahçeli Bey'in umurunda mı? "Az olsun, benim olsun!" havasında inatla direniyor.

Ancak, sel gibi akan muhalefet ırmağının köpüren suları karşısında herhalde fazla dayanamaz! Tabandan yükselen sesler öylesine büyük!

***

Yurtsever okurum Tarık Karslı mesaj yollamış:

"Rahmi Bey... Bunların onda biri bana olsa, utancımdan yerin dibine girer, hemen istifamı verirdim. AKP onun gitmesini hiç istemez. Bir şeyler yaparlar mı acaba?" diye soruyor. Bunu zaman gösterecek tabii ki...

Ben MHP yönetiminin "Ülkücü" olduğunu iddia edip de ülkücülerin yüzüne nasıl bakabildiklerini merak ediyorum.

Rahmi Turan Sözcü

 

 

*

 

Bahçeli'ye en büyük destek AKP yandaşı gazeteden geldi

MHP'li olsun olmasın demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan bütün kesimler MHP'nin mahkemeden çıkan kararı uygulamamak için direnmemesi gerektiğini savunurken, AKP yandaşı Yeni Şafak Devlet Bahçeli'nin "kongre yaptırmam" diretmesine dün manşetten destek verdi.

2-362.jpg

MHP'nin "Paralel örgütün operasyonlarına hedef olduğunu" savunan Yeni Şafak, Bahçeli'nin adaylar hakkındaki "karanlık güçler" vurgusuna dikkat çekti.

İktidara yakın Star gazetesinde de dün Bahçeli'yi destekleyen mesajlar yer aldı. Bahçeli sonrası MHP'nin "milli" olmayacağını iddia eden Hüseyin Kaya "MHP'nin önünde dönülmesi zor bir yol görünmektedir.

Bu yol MHP'yi iktidara taşıyacak bir yol olmayacaktır.

Bahçeliden sonraki MHP iktidar savaşlarında milli bir duruşun MHP'si olmayacaktır. Olsa olsa yeni tasarlamaların taşeronu olacaktır.

İktidara namzet bir MHP Türk siyasetinin özlemi olarak kalmaya devam edecektir. 'Ben kendi adıma iktidar rakipsizlik adına, ülkücülerde dava adına üzülmeye devam etsinler.' Demekten başka çaremiz var mı?" yazdı.