MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Ben bu işi hiç anlamadım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'yi "paralele teslim etmeyeceğini" açıkladı. Bahçeli'ye göre, partiyi kongreye götürecek olan muhalifler Fethullahçı çetenin uzantısı.

Hepsi mi öyle, yoksa içlerinden bir-iki tanesi mi, bilemedim.

Mesela Koray Aydın, ben bildim bileli MHP'li, bakanlık da yaptı, onu bakan yapan da Bahçeli'den başkası değildi. Meral Akşener'in, MHP'ye üye yapıldığı töreni de hatırlıyorum. Kocaeli bağımsız milletvekili iken AKP'nin kuruluş çalışmalarına katılmış, onlarla anlaşamayınca törenle MHP'ye katılmıştı. Bilin bakalım, rozetini kim takmıştı? Sinan Oğan'ı, Ümit Özdağ'ı MHP listelerinden milletvekili seçtiren de Devlet Bahçeli idi. Demek ki o da tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi kandırılmış!

Biri "ne istedilerse" vermişti, diğeri ise "uyumuş" partinin ağır topları paralelcilerden seçilmiş! Tuhaf bir durum yani.

Bahçeli konuşmasında şöyle diyor:

"Tüzük kurultayı için imza veren her kardeşim benim için değerlidir. Hepsinin iradesine saygı duyuyor, taleplerini biliyor ve anlıyorum."

 Peki o zaman bu parti neden mahkemelik, kayyumluk oldu? Madem hepsinin iradesine saygı duyuyordunuz, tüzük de açık olduğuna göre neden tüzük kurultayını toplamadınız? Anlayabilmek gerçekten zor!

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

 

 

*

 

Bahçeli'ye soruyorum: Hangisi Paralel bunların?

Koray Aydın mı Paralel?

 İyi ama o Koray Aydın ki... Ta 70'li yıllardan beri 'Ülkücü Hareket'in çelik çekirdeğinden gelmiyor mu? Nasıl oluyor da... Dişleri sökülmüş, yekinecek gücü kalmamış Paralel, Alparslan Türkeş'li MHP'nin ikinci adamı olabilmiş Koray Aydın'ı bile kafalayabiliyor? Nedir bu işin aslı faslı?

Meral Akşener mi Paralel?

İyi ama o Meral Akşener ki... Bahçeli yönetimindeki MHP'ye Bahçeli'nin davetiyle girmedi mi? Milletvekili yapılmadı mı? Meclis'e başkan vekili yapılmadı mı? Paralel'in en kuvvetli olduğu zamanlarda bile yeterince Paralelci olmamış Meral Akşener, Paralel'e sövmeyenin dövüldüğü bir ortamda mı Paralelci olacak?

Ümit Özdağ mı Paralel?

İyi ama o Ümit Özdağ ki... Daha düne kadar Devlet Bahçeli'nin yardımcısı idi... Kendi isteğiyle istifa etmeseydi, bugün yine MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor olacaktı. Ne yani? İstifa etmeseydi... Bir Paralelci, MHP Genel Başkan Yardımcısı sıfatını mı taşımış olacaktı?

Sinan Oğan mı Paralel?

İyi ama o Sinan Oğan ki... Bugün MHP'nin üst yönetiminde bulunan kişilerin gittiği kadar bile gitmedi Zaman gazetesine... Samanyolu'na çıkmadı. Paralel'e yüz vermedi. Paralel'in en güçlü olduğu zamanlarda bile Paralel'den uzak durdu. Ne yani? Paralel'in açık mağlubiyete uğradığı bir zamanda mı Paralelci oldu bu adam?

Ahmet Hakan Hürriyet

 

*

 

Kim olduğunu şaşırmış olmalı!

AKP Ankara Milletvekili Vedat Bilgin'in, dün, Akşam'daki köşesinde MHP ve Devlet Bahçeli hakkında yazdıklarını okuyunca insan sormadan edemiyor: Türk Milliyetçilerinin derdiyle bu kadar dertleniyordun, partilerinin akıbeti seni bu kadar ilgilendiriyordu madem ne diye "MHP Genel Başkan Başdanışmanlığı"nı bırakıp da koşa koşa AKP'ye gittin acaba? Artık "MHP'ye akıl verme makamı"nda olmadığını unuttun galiba!

-------

(...) MHP'ye devletin derin olduğu söylenen kesiminin bakış açısı Soğuk Savaştan bu yana hep aynı kalmıştır. (...) Bunları MHP tarihinde bir dönemi hatırlatmak veya ışık tutmak gibi bir amaçla yazmadığımı tahmin edersiniz, tam aksine bu partide yaşanan olayların ve partinin geleceğini şekillendirme arayışında olanların arasında bu dinamiklerin zihinsel ve örgütsel olarak hep devrede olabileceklerini öngörmek gerekir.

"Özellikle Türkiye'nin son otuz yılda yaşadığı etnik terör-etno faşizan ayrılıkçılığın yükseldiği bir ortamda MHP'nin işin içine katılarak, 'simetrik bir etnik siyasi harekete' dönüştürülmesi, Türkiye düşmanlarının operasyonlarını kolaylaştırmak açısından hep diri tutulan bir proje olduğu unutulmamalıdır."

(...) MHP lideri Devlet Bahçeli, genel başkanlığı döneminde etnik mesele üzerinden Türkiye'ye karşı kurulan 'etnik terörden', 'etnik çatışmaya' oradan 'iç savaşa' geçme projesini bozan bir stratejiyi sürdürmüş bir siyasi liderdir. Bahçeli'nin bu tavrını parti dışında olduğu kadar içinde görünen çeşitli unsurların eleştirdiği bilinmektedir.

O çok konuşulan 'paralel yapının' MHP'ye dönük ilgisinin yeni olmadığını vurgulamak isterim. Paralel yapının merkez komite üyesi diye adlandırılabilecek bazı isimler, Devlet Bey'e ulaşmak için onun dostlarını araya koyarak kendisiyle görüşmüşlerse de bundan bir fayda elde edememişlerdir.

Bütün bunlara karşın, Türkiye'nin birliğinden, demokrasi içinde istikrarından yana, kardeş kavgası çıkarmak isteyenlerin önünü kesen bir anlayışı partisine hâkim kılmasına, vatansever bir tutuma sahip olmasına rağmen Bahçeli'nin bugün yaşadığı sorunun, ortaya koyduğu siyaset anlayışının yetersiz kalmasıyla ilgili olduğunu görmek gerekir.

Aksi takdirde, kim hangi oyunun içinde olursa olsun, Bahçeli karşısındaki muhalefetin, partinin dayandığı toplumsal ve fikri zeminden bu kadar ilgi görmesi mümkün olmazdı...

Vedat Bilgin Akşam

 

 

*

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bugün 23 Nisan'ı kutlamaktan korkanlara deyin ki; Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1920'de işgal altında, top sesleri altında TBMM'yi açmaktan korkmadı.

Sinan Meydan

 

*

4-112.jpg

Ercan Akyol Milliyet