MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Bahçeli AKP'ye son bir kıyak yapacak

MHP'de kazan kaynamaya devam ediyor.

Kongre süreci, yetkisiz olduğu ileri sürülen iki yerel mahkeme tarafından durduruldu.

Bu, pek hukuki bir duruma benzemiyor. Olayda, MHP Genel Merkezi'nin başvurusu kadar, AKP'li Adalet Bakanı'nın da etkisi olduğu iddia ediliyor.

Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan "MHP Tüzük Kurultayı, Adalet Bakanı'nın meselesi haline gelmiştir ve bu, kararın nasıl bir ortamda alındığını göstermektedir" diyor ve ekliyor:

"MHP'yi PKK'lıların gerisinde bırakan bir yapı var. Buna itiraz etmeyelim mi? Ülkücüler, MHP'nin bu durumuna itiraz ediyor ve yönetimin değişmesini istiyor."

Sinan Oğan haklı ama, iktidar partisi AKP, MHP'nin başkan değiştirerek güçlenmesini istemiyor. MHP ne kadar güçsüz olursa, AKP'nin o kadar işine geliyor çünkü.

***

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gelişen olayların bir erken seçimi gösterdiği görüşünde... "Biz, iktidarın bir baskın erken seçimine hazırlanmaya başladık bile" diyor.

AKP, Meclis'teki sayısal üstünlüğü ile böyle bir erken seçim kararı alabilir. İşine gelir çünkü... MHP'yi daha zayıf bir halde yakalayamaz!

Bir erken genel seçim halinde MHP ve HDP'nin bu yapılarıyla baraj altında kalmaları kuvvetli bir ihtimaldir.

O zaman Meclis'e sadece iki parti girer. AKP ile CHP... Ve AKP, 400'e yakın milletvekili ile ülkenin tam hâkimi olur. Yapılan hesap bu!

Kongreyi yapmamakta direnen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anlaşılan AKP'ye son bir kıyak yapıp siyasete veda etmek niyetinde!

Bakalım AKP tüm destekleri karşılığında ona ne zaman madalya verecek?

Rahmi Turan Sözcü

 

 

*

 

MHP yüzde 30'u aşar!

Var ya...

Eğer MHP'liler... Genel merkeziyle, muhalifleriyle şu kongre sürecinde harcadıkları enerjinin onda birini seçimi kazanmak için harcasalar...

Yüzde 30'u bile aşarlar.

Ahmet Hakan Hürriyet

 

 

*

 

Sevelim sevdirelim böyle haini

 (...) Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu ve Özcan Yeniçeri, hafta içi düzenledikleri basın toplantısında 'hain' yakıştırmasına bayrak açtılar. İçeride kurultay isteyen ülkücülere karşı da bu maymuncuğa başvurulmasından yakınıyor, içerliyorlar. Ümit Özdağ'ın vaadi, sadakat ve ihanet kavramlarını ucuzlatan bu kullanım şeklini, ülkücülerin dilinden temizlemek. Eh, kadroya onlar da katıldığına göre artık hainler kafilesi yola çıkabilir.

Bir önerim var; dilden kazımakla uğraşmayalım, ayağa düşecek kadar tuttu bu kelime, başaramayız. Onun yerine yararlı haini sevelim, sevdirelim. Çünkü o hain suçlamasını tadanlar arasında vatan şairi Namık Kemal de var. Çünkü o hain karalamasına muhatap olanlar arasında millî şairimiz Mehmet Âkif de var. Çünkü o hain iftirasına maruz kalanlar arasında bu vatanın kara gün dostu Süleyman Nazif de var

(...) MHP'de yenilenme isteyen ülkücülere, deneyimli bir hainin önerisidir. Size hain dendi diye yerinip üzülmeyin, yanlışlık sizde değil. Değişime ayak uyduramıyor diye yıllarını muhalefeti paralamakla geçirenler, muhalefette kıpırdanma başlayınca değişimin karşısına geçiyor. Kim ki Bahçeli değişsin, MHP'de demokratik bir kongre olsun istiyor, iktidar amigolarının da 'hain'i artık. (...) Aldırmayın. Hain lafı dilimize yapışmış. Kimin itirazı çürütülemiyorsa, yiyor damgayı. Gelin vatansever, milletine düşkün, hürriyet ve demokrasi âşığı haini buldunuz mu elinizden kaçırmayın. Sevin, sevdirin, büyük sevaptır.

Akif Beki Hürriyet

 

 

*

 

Yargıya güven(!)

 Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit yargıya güvenin yüzde 70'ten yüzde 30'a düştüğünü söylemiş...

Ve iyi hukukçu yetişmediğinden şikayet etmiş...

Bu doğru olabilir de, asıl mesele yargının siyasallaştırılmasıdır...

14 yıllık AKP iktidarında yargı üçe, dörde bölündü...

Fethullahçılar yargıyı ve polisi ele geçirirken iktidar hiçbir uyarıyı dikkate almıyor, ağzı kulaklarına varıyordu...

Şimdi yargıçlar, savcılar ve polisler demir parmaklıkların arkasında...

Dünyada böyle bir ülke var mı?..

O sebeple yargıya yüzde 30'luk güven çok iyimser bir rakam!..

Mehmet Türker Sözcü

 

 

*

 

Davutoğlu'nun partinin il ve ilçelerine atama yetkisi elinden alınmış!

Darbeci zihniyetin ortadan kaldırıldığı da yalanmış demek!

Akif Kökçe Milliyet (Açık Pencere)

 

 

*

latif-demirci-001.jpg

Latif Demirci Hürriyet