MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Bahçeli'nin gidişi muhteşem olmayacak!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinde muhaliflere de saygılı olabilseydi, koltuğundan ayrılırken, arkasında bir sevgi halesi bırakırdı...

Şimdi tersi olacak ve "Yapışıp kaldığı koltuğundan zorla sökülüp atılan bir genel başkan" olarak anılacak!

Bu yolun dönüşü yok. Bahçeli, öyle veya böyle gidecek! Coşan muhalefet selinin karşısında durması mümkün görünmüyor.

Gidecek ama gidişi ne yazık ki muhteşem olmayacak!

MHP tabanı artık onu istemiyor. Zorla güzellik olmaz ki!

15 Mayıs'ta MHP kongresi yapılacak mı, belli değil. Çelişkili mahkeme kararları kafaları iyice karıştırdı.

Bu arada AKP tüm imkânlarıyla Bahçeli'yi desteklemeye devam ediyor.

***

MHP Genel Başkan adaylarından Prof. Dr. Ümit Özdağ, gittiği Çankırı'da, MHP'lileri şöyle uyardı:

"Arkadaşlar... AKP, ağustosta erken baskın seçim planlıyor. MHP'nin kongresinin yapılamayacağını var sayıyorlar. AKP'li bir bakanın bana söylediği budur. Dedi ki; 'MHP kongresi yaptırılmayacak ve ağustosta erken genel seçime gidilecek!.."

Rahmi Turan Sözcü

 

 

*

 

Yandaş medya "Tapınak Şövalyeleri" gibi

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki "olağan" görüşmenin "olağan" sayılan sonucu ilan edildikten ve AKP'nin ay sonunda kongreye gideceği netleştikten sonra yandaş gazete köşelerinde "saray"a bağlılık bildirme yarışı vardı dün.

Şeytan kim?

Sabah'ın yanaka yazarı Mehmet Barlas, "AK Parti'nin Erdoğan'ı yok sayması halinde, Özal'sız ANAP'tan farklı bir kadere sahip olacağı düşünülebilir mi?" diye sorarken, cemaatten transfer yazarlardan Ahmet Taşgetiren kendi sadakatini ispata çalışır gibiydi:

"Kendi psikolojimi yazayım. İtiraf ediyorum, yazılarımda dün Erdoğan ve Gül ilişkisinde birisini önde gösterip duyguları zorlamamaya, Erdoğan - Davutoğlu ilişkisinde de Erdoğan'ın liderliğini öne çıkarmaya itina ettim..."

Taşgetiren'in yazısını noktalarken kullandığı "Herkes kaybeder. Tayyip Erdoğan kaybeder. Ahmet Davutoğlu kaybeder. Ak Parti kaybeder. Türkiye kaybeder. İslam dünyası kaybeder.

Peki kim kazanır?

Şeytan kazanır." İfadeleri de dikkat çekti.

Sahiden "şeytan kim"di?

Başkanlık tamtamları

Erdoğan'ın tarafında saf tutan yazarların son birkaç günkü gelişmeler üzerine işaret ettiği istikamet ise, yine "olağan(!)" biçimde "Başkanlık sistemi"ydi. Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu "... Millette kim karşılık buluyorsa lider de ülkeyi yönetecek olan da odur. Hal böyle olduğu içindir ki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, siyaseten son sözünü söylemedikçe ve daha önemlisi millet de Erdoğan için son sözünü ilan etmedikçe hiçbir mühendisliğin, güç devşirme, ekip kurma, dışarıyla temasa geçme, halkla ilişkiler faaliyeti yürütme, kamuoyunu yönetme girişiminin bir anlamı olmayacaktır" yazdıktan sonra rejim değişikliğinin yolda olduğunu "haber" verdi:

"... Bugünden itibaren hiçbir şey eskisi gibi devam etmeyecektir. AK Parti siyasetinin ana ekseni, yeni ve sivil anayasa etrafında başkanlık, yarı başkanlık veya partili cumhurbaşkanlığı çizgisinde ilerleyişini sürdürerek, dual yapıyı ortadan kaldırmak ve milletin nihai kararını beklemek olacaktır!"

Hayatının önemli bölümünü Fethullah Gülen'in sözcüsü olarak geçiren Hüseyin Gülerce de dünkü "Başkanlık" tezahüratçılarındandı:

"Kitabın ortasından konuşayım: Çatal kazık batmaz, bir ipte iki cambaz oynamaz. Türkiye şu anda Erdoğan'ın liderliği ile yol almalıdır. Başkanlık sistemi, siyasi iradenin millet iradesi adına inisiyatif alması için bir zarurettir."

Başlığa atıfla bitirelim;

Bunca hizmetten sonra Tapınak Şövalyeleri gibi yandaş kalemşorlar da saraydan bir "ayrıcalık" fermanı koparırlar herhalde yakında!

 

 

*

 

"Kardeşim Davutoğlu"nu kimse kurtaramamış!

 (...) Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan ve AK Parti Genel başkan yardımcısı Ömer Çelik dün hem Cumhurbaşkanı ile hem Başbakan'la görüştüler. (...) Cumhurbaşkanı Erdoğan da Başbakanla görüşmeden önce (...) İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la görüştü. Uzlaştırma çabalarına, mekik diplomasisine rağmen Cumhurbaşkanı (...) Erdoğan, A planına odaklanmıştı. A planı, Davutoğlu'nun görevini bırakıp, Başbakanlık görevini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret edeceği bir ismin üstlenmesiydi. (...) Cumhurbaşkanı'nın, "Kongreyi toplayın bu işi devredin" dediği söyleniyor. Kulislerde Davutoğlu sonrası için 5 isim konuşuluyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş. (...) Kimi teknokrat başbakan olacağını, kimi uyumun ön plana çıkacağını söylüyor. Ama şu gerçek ki, fiili Başkanlık sistemi uygulanacak.

Abdülkadir Selvi Hürriyet

 

 

*

 

TÜBİTAK "Helal et araştırması" için 350 bin lira harcamış!

Mübarekler TÜBİTAK değil, LÜPİTAK...

Akif Kökçe Milliyet Açık Pencere

 

*

ercan-akyol-002.jpg

Erca Akyol Milliyet