Mehmet Selim Kiraz kimdir?

Mehmet Selim Kiraz kimdir?
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilişinin bugün 5.yıl dönümü. Kiraz, 31 Mart 2015 yılında terör örgütü DHKP-C üyelerince şehit edildi. Kiraz'ın bu yıl ki anma töreni ise korona virüs salgını nedeniyle ertelendi. Peki Mehmet Selim Kiraz kimdir?

Şehit Savcının anma törenine korona engeli!

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında terör örgütü DHKP-C üyelerince 46 yaşında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, katledilişinin 5. yılında anılıyor. Peki Mehmet Selim Kiraz kimdir?

MEHMET SELİM KİRAZ KİMDİR?

Siirt Karaboğaz köyünde 1969 yılında dünyaya gelen Mehmet Selim Kiraz, ailesinin tek erkek çocuğuydu. Kiraz, Mersin İmam Hatip Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1995 yılında hakim adayı olarak Mersin’de göreve başlayan Kiraz, Erzincan, Çayır, Karaman, Kazım Karabekir, Iğdır ve Osmaniye illerinde Cumhuriyet Savcılığı görevini yürüttü. 2014 yılında ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına tayin edildi.

MEHMET SELİM KİRAZ NASIL ŞEHİT EDİLDİ?

Öğlen saatlerinde Çağlayan Adliyesine Avukat gibi giren terör örgütü üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol, Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturma yürüten Savcı Kiraz’ı makam odasında rehin aldı. 6 saatlik rehin alınma olayından sonra düzenlenen operasyon sonrasında vurulduğu anlaşılan Savcı Mehmet Selim Kiraz, hastaneye kaldırıldı. Ancak Savcı Kiraz, hastaneden yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit düştü. Kiraz’ın şehit olmasından sonra Çağlayan Adliyesi yerleşkesine ismi verildi.