Mehmet Şimşek istifa mı edecek?

Mehmet Şimşek istifa mı edecek?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'Bizi üzen arkadaşlar var' sözleri üzerine gözler Mehmet Şimşek'e çevrildi. Peki, Mehmet Şimşek istifa mı edecek?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ekonomik durumun kötü olduğuna ilişkin yapılan açıklamaları "Aramızdaki bazı arkadaşların ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içine düştüklerini görmek bizi üzdü" sözleriyle eleştirmesinin ardından gözler açıklamayı yapan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e çevrildi.

Şimşek şirketlerin döviz borçlarını yönetemediklerini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı: "Sorun reel sektörün döviz borçları. Ne yapacağız? Meşhur ABD Başkanı JF Kennedy'nin lafı var; 'çatıyı güneşliyken tamir etmek lazım.' Şu anda faizler nispeten düşük; ekonomiler büyüyor ama yağmur yağacak. Bunlar için tedbir alıyoruz. Döviz borçlanmaya sınır getireceğiz; KOBİ'lerde yaptık. Büyükler yönetebildiklerini söylüyor ama görüyoruz yönetemiyorlar; tedbiri alacağız."

Reuters'ın yayımladığı üst düzey AKP yetkililerine dayandırılan bir haberde bir kabine revizyonunun olası olduğu bildirildi. Kaynaklar ve yetkililer, bazı parti yöneticileri ile kabine üyelerinin beklenen performansı gösteremediğini seçime hazırlık dışında bu nedenin de değişimi gerekli kıldığını belirtiyorlar.

Öte yandan Şimşek'in, Başbakan'a istifasını ilettiği Başbakan Yıldırım'ın devreye girerek istifayı önlediği iddia edildi. Şimşek’in de son üç günden beri kamuya açık programlar yapmayarak sessiz kalmasının eleştirilerden kaynaklandığı dile getirildi. 

İlgili Haberler