PMYO’lara 3 bin öğrenci alınacak

PMYO’lara 3 bin öğrenci alınacak
2015-2016 eğitim öğretim yılı için alınacak 2 bin 700’ü erkek, 300’ü bayan polis adayını, “paralel yapı” iddiaları nedeniyle sıkı güvenlik soruşturması bekliyor

Türkiye, 250 bin memurla Rusya’dan sonra en çok polise sahip ülke.

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için 2 bin 700’ü erkek, 300’ü kadın olmak üzere toplam 3 bin öğrencinin alınacağı bildirildi. Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, adaylar 18-30 Haziran 2015 tarihleri arasında ön başvuru yapabilecek. İnternetten ön başvuru yapan adayların evrak teslimi için şahsen gidecekleri başvuru ve sınav merkezleri ise 1 Temmuz 2015’te http://pmyo.pa.edu.tr adresinden duyurulacak. Adaylar, 2 Temmuz-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında istenilen belgeleri müracaat komisyonlarına teslim edecek.

Şartlar neler?

Açıklamaya göre, adaylarda aranan şartlar şöyle sıralandı: T.C. vatandaşı olmak. Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak. 2015 yılı içinde yapılan YGS da puan türüne bakılmaksızın herhangi birinden en az 270 ham puan, Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından olanlar en az 140 ham puan almış olmak. Adayın kendisinin ve evli ise eşi hakkında; genel ahlak ve edebe aykırı herhangi bir adli veya idare soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak. Adayın kendisinin ve evli ise eşinin, bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak. Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile giriş yönetmeliğinde sayılan suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak. Eğitim-Öğretim yılının başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak.