Türkiye üstün zekalı çocuklarını arıyor

Türkiye üstün zekalı çocuklarını arıyor
Beş yaşın üstündeki çocuğunun üstün zekalı olduğunu düşünenler TÜZDEV’e giderek zeka testi yaptıracak. Olumlu çıkması halinde bu çocuklar özel eğitime alınacak

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfının (TÜZDEV) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) desteğiyle başlatacağı projeyle, üstün zekalı ya da dahi çocuklara, ailelerine ve öğretmenlerine Türkiye genelinde eğitimler başlatılacak. İstanbul, Ankara, Kayseri, Denizli, Gaziantep, Konya, Eskişehir ve Adana’da pilot uygulanacak projeyle üstün zekalı çocuğu olduğunu düşünen aileler, TÜZDEV’e giderek zeka testi yaptıracak, arkasından bu çocuklara akademik desteğin yanında liderlik, sosyal ve duygusal zeka gibi konularda da eğitimler verilecek. Zeka testleri beş yaş üstündeki çocuklara yapılacak, TÜZDEV merkezlerinde eğitimlere alınan çocukların daha sonra MEB’e bağlı Bilim ve Sanat Merkezlerine devam etmesi sağlanacak.

2 bini aşkın deha var..
TÜZDEV Genel Başkanı Kemal Tekden, “Aileler, 5 yaşından itibaren üstün zekalı olduğunu düşündüğü çocukları için TÜZDEV’le irtibat kursunlar. Ama müfredat gelişimi daha çok ilkokul çağında oluyor. MEB’e bağlı üstün yetenekli çocuklara takviye derslerinin verildiği Bilim Sanat Merkezleri var, ancak sayıları yetersiz ve ülke genelinde yaklaşık 8-10 bin öğrenciye hizmet veriyor. Ancak Türkiye’de 500 bin dolayında üstün zekalı çocuk, 2 bin dolayında da deha düzeyinde çocuk olduğu tahmin ediliyor. Bu çocuklar, ileride ülkenin önünü açabilecek Nobel Ödülü alabilecek alt yapıya sahip, idrak kabiliyetleri yüksek çocuklar” diye konuştu.