Davutoğlu’nun bir kolu kesildi!

Davutoğlu’nun  bir kolu kesildi!
Soruşturma Komisyonu’nun erteleme kararına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Hükümet ve Başbakan eğer siyaseti kirlerinden arındırmak istiyorsa komisyona kimse müdahale etmemeli” dedi

Müdahale, komisyona gölge düşürmüştür!


Haber: Necdet Pekmezci

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li 4 bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nun, “Yüce Divan” oylamasını ertelemesine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, yapılan müdahaleler, komisyona  gölge düşürmüştür” dedi. CHP Parti Meclisi toplantısında konuşan CHP lideri, şunları söyledi: “Aslında bugün belki farklı bir şey konuşacaktık. Siyasetin temizliği, duruluğu üzerine konuşacaktık. Parlamentonun üstlendiği görevi yerine getirdiğini konuşacaktık. Yolsuzlukla suçlanan ve görevlerinden istifa eden 4 bakanın kendi arzularıyla Yüce Divan’a gitmek istediklerini belki konuşacaktık. Ama bunlar olmadı. Bugün farklı bir noktadayız. Parlamentonun itibarı söz konusu. Eğer parlamento, eğer milletvekilleri, eğer hükümet, eğer Başbakan siyaseti kirlerinden arındırmak istiyorsa soruşturma komisyonuna kimse müdahale etmemeli. Yapılan müdahaleler soruşturma komisyonuna gölge düşürmüştür. O bakanlara açıkça söylüyorum. Arınmanın yolu, temizlenmenin yolu Soruşturma Komisyonuna dilekçe vermekle geçmez. Onun yolu, o dilekçeleri vereceğiniz yer Yüce Divan’dır. Mahkemeye vereceksiniz o dilekçeleri. Bilirkişinin yanlış yönlendirdiğini söylüyorsanız, dilekçeyi oraya vereceksiniz. Farz edelim ki, AKP milletvekillerinin kararıyla Yüce Divan’a gönderilmediniz. Aklandığınızı mı sanacaksınız? Temizlendiğinizi mi sanacaksınız? Çocuklarınıza ‘Biz gittik soruşturma komisyonunda aklandık’mı diyeceksiniz?”  

Bu telaş neden?
Kılıçdaroğlu, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Bu irade, Soruşturma Komisyonu’nun iradesinden daha öte doğrudan bakanların iradesi olmak zorundadır. Siz gideceksiniz, siz isteyeceksiniz. Yalvarıyorsunuz ‘Bizi Yüce Divan’a göndermeyin’ diye. Bu sizin suçlu olduğunuzu gösterir. Neden bu telaş? Eğer bu tablo böyle devam ederse, halkın siyasete olan güveni daha fazla zedelenmiş olacaktır. Yolsuzluk yapanın yanına kâr kalacaktır yaptıkları. Hepimiz Parlamentoda bulunan 550 milletvekilinin tamamı, siyasetin kirlilikten arınması için ortak çaba göstermek zorundayız.”

İki ayrı Türkiye
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Nereye gidiyoruz biliyor musunuz? Ispartalıların antik çağına gidiyoruz. Antik çağda hırsızlık maharet işiydi ama suç hırsızlık yaparken yakalanmaktır. Gençlerimiz uyuşturucu batağında. Kadına yönelik şiddet arttı. Boşanmalar çığ gibi. Hırsızlığın meşrulaştığı dönemde oluyor bunlar. Bu tablo iki ayrı Türkiye yarattı. Ermenek’te gördüğümüz Recep Amca’nın Türkiye’si. Diğer yanda bir eli yağda bir eli balda AKP oligarklarının oluşturduğu Türkiye.”

“Davutoğlu’nun bir kolu gitti”
Parti Meclisi’ndeki konuşmasında eleştirilerini “yolsuzluk” üzerinden sürdüren ve AKP’yi “din iman edebiyatı” yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “AKP’nin programında yazıyor. Sözümüz ile özümüzün bir olduğunu en iyi halkımız bilmektedir. Yazdıkları bunlar yaptıkları bunlar. Şimdi sözleri ile özleri bir olmayanların inançları konusunda size yaptıkları da bilin ki tam tersidir. Size din iman edebiyatı yapıyorlar sizi kandırmaya çalışıyorlar. Köşeyi döndükten sonra akıllarında ne din var ne iman.” Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu keseriz” sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, “Biri çıksın desin ki ’Sen yanlış metin okuyorsun ve anlattıklarının hiçbir doğru değil.’Ne diyorlardı. Yolsuzluk yapanın kolunu koparırız. Davutoğlu’nun bir kolu gitti. Soruşturma olunca ne olacak göreceğiz” ifadelerini kullandı. CHP lideri, şöyle devam etti: 4 yıllık süre istiyoruz, 12 yıl değil. Sorunların hepsini çözebiliyoruz. Vay efendim ’Hazine’nin içini boşaltacak’diyorlar. O sizin işiniz. Dürüst namuslu adam olmak bizim işimiz. Ben bunu yapacağım. 4. yılın sonunda yeni bir Türkiye’yi herkes görecek. 4 yıl diyorum korkuyorlar. Korkmayın. 4 yılda göreceksiniz vatandaş borç batağından kurtulacak.