Mehmet Şimşek'ten TÜSİAD'ın eleştirilerine cevap!

Mehmet Şimşek'ten TÜSİAD'ın eleştirilerine cevap!
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecek'in reformların sürekli ertelendiği eleştirilerine cevap veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Reform yapılmadı' algısı son derece yanlış ve haksız bir algıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’de 'Reform yapılmadı' algısının son derece yanlış ve haksız bir algı olduğunu söyledi. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecek’in reform eleştirilerine cevap Şimşek, son yıllarda birçok alanda önemli reformlar yapıldığını vurguladı. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, yapısal reformlar ile yabancı kaynak bağımlılığını azaltmayı kendilerinin de istediğini ancak bugünkü durumun sebebinin reformların sürekli ertelenmesi olduğunu savundu. Önceki gün yapılan bu eleştirilere cevap dün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten geldi.

DIŞARIDAN AHKAM KESENLER

Son yıllarda birçok alanda önemli reformlar yapıldığını vurgulayan Şimşek, "Türkiye'nin sorunları var, dışarıdan ahkam kesenler şunu iyi bilsinler Türkiye şoklara karşı ancak ve ancak yapısal ve güçlü reform gündemiyle bu kadar dayanıklı oldu." Türkiye’nin son yıllarda büyük badireler ve saldırıları başarıyla atlattığına dikkat çeken Şimşek, şunları kaydetti: “Dışarıdan ahkam kesenler şunu iyi bilsinler Türkiye şoklara karşı ancak ve ancak yapısal ve güçlü reform gündemiyle bu kadar dayanıklı olmuştur. Firmalar endişe etmesin. Seçim sonrası Türkiye Pozitif ayrışacak” dedi.