Mehmetçik'e Menbiç tuzağı!

Mehmetçik'e Menbiç tuzağı!
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG, Afrin'de yaptığı gibi Menbiç ilçe merkezini de hendek kazarak çevreledi.

Örgüt, birleştiğinde 29,3 kilometrelik hat oluşturan hendeklerin önüne farklı derinliklerde toprak setler kurdu.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ismini kullanan örgüt, Kandil'den gelen PKK elebaşları öncülüğünde Menbiç savunması toplantıları yapıyor.

Elebaşlar, Afrin'den Menbiç'e kaçan teröristlere, ABD desteğiyle SDG çatısı altında eğitim veriyor. AA'nın aldığı uydu fotoğraflarında hendekler gökyüzünden belli oluyor. ABD, Türkiye'ye Menbiç konusunda verdiği sözü halen yerine getirmezken, geçen zaman zarfında terör örgütü YPG/PKK, ilçe merkezinin etrafını hendek ve toprak setlerle çevirdi. AA'nın Menbiç içindeki araştırmaları, örgütün Menbiç'ten çıkmayacakmış gibi ilçeye yerleşmeyi sürdürdüğünü gösterdi.

Bölgedeki AA kaynaklarının tespitlerine göre, YPG/PKK, ağustos 2016'da ABD desteği ile ele geçirdiği Menbiç kent merkezini savunmak için hazırlığa başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aynı ay içerisinde Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlatması üzerine örgüt, bu faaliyetine hız verdi. Ancak, ABD'nin nisan ayında Fırat Kalkanı unsurlarına yakın iki bölgede üs kurması, YPG/PKK'nın kazı çalışmalarına ara vermesine neden oldu. YPG/PKK, kendisinin ilçeden çıkarılmasına yönelik Türkiye-ABD mutabakatı üzerine, haziran ayından itibaren kazı faaliyetlerini hızlandırdı. Örgüt, tüm kent merkezini çeviren hendek ve siper inşasını tamamladı.

Öte yandan, YPG/PKK bir yandan Menbiç'i savunmak için hazırlık yaparken, bir yandan da Suriye'nin kuzeyinde yapılanma gayretlerini pekiştiriyor. Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin başını çektiği SDG'nin siyasi kanadı olan Demokratik Suriye Meclisi'ne bağlı sözde "Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi" 9 komitenin kuruluşunu ilan etti.

Sputnik'e konuşan YPG/PKK elebaşlarından Ferit Eti, "Bizim hükümet ilanı yaptığımız iddiaları doğru değil. Biz IŞİD'den alınan yerlerin yönetimi için komite ilanı yaptık. 9 komitenin ilanını yaptık" diyerek, tepkileri gidermeye çalıştı.

YPG, kendisinin Menbiç'ten çıkarılmasına yönelik Türkiye-ABD mutabakatı üzerine, haziran ayından itibaren kazı faaliyetlerini hızlandırdı. Örgüt, Menbiç'i hendek ve setlerle çevirdi. Kandil'den gelen PKK elebaşları, hendek ve set kazıları tamamlandıktan sonra denetledi.

İlgili Haberler