Gazete Duvar'da bir ayrılık daha

Gazete Duvar'da bir ayrılık daha
Ünlü gazeteci Mehveş Evin, Gazete Duvar’dan ayrıldığını açıkladı. Evin, köşe yazısında veda yazısı paylaştı.

Gazeteci Mehveş Evin, gazetecilikte 28 yılı devirdiğini belirterek Gazete Duvar’dan ayrıldığını açıkladı. Birçok kez başka işten atılıp başka yayınlara transfer olduğunu belirten Evin, "Bu sektör başkasına pek benzemez: Kaç kere işten atıldım, kaç kere başka bir yayına “transfer” oldum, inanın hatırlamıyorum" dedi.

Mesleğin başındaki muhabir ve editör arkadaşlara teşekkür eden Evin, “Eminim çok güzel işler yapmayı sürdürecekler.” dedi. Gazeteci Evin, “İyi giden, tutan bir yayında köklü bir “yönetim değişikliği” yapılıyorsa bana da yer yok demektir. İki ay önce artigercek.com’a tepeden bir müdahale olunca, yayın anlayışı bana uymayacağı için ayrılmıştım.” ifadelerini kullandı.

MEHŞEN EVİN KİMDİR?

Mehşen Evin, 1993 yılında gazeteciliğe başladı. Sabah, Yeni Yüzyıl, Aktüel, NTV, Vatan, ve Akşam’da muhabirlik, editörlük, yöneticilik yaptı. Evin, İstanbul Liseli, BÜ Psikolojik Danışmanlık mezunu. 2009-2015 arasında Milliyet gazetesinde muhabir ve köşe yazarıydı. Halen kisadalga.net’te “Arka Plan” adlı haber podcast’ini hazırlıyor. Evin’in “A’dan Z’ye: Buraya Nasıl Geldik” adlı kitabı 2018’de Kara Karga Yayınları’ndan çıktı.